Medzinárodný gastroseminár Opava 2015

V dňoch 14.- 20. 6. 2015 sa uskutočnil medzinárodný Gastroseminár organizovaný AEHT a Katedrou Lázenství, gastronómie a turizmu Sliezskej univerzity Opave. Workshopu sa zúčastnilo české družstvo z Opavy, macedónske družstvo z Ochritu, maďarské družstvo z Budapešti, ukrajinské družstvo z Odesy a družstvo z Hotelovej akadémie v Prešove v zostave MVDr. Juliana Mihályová a žiak Pavol Mičo z III.D triedy.

viac info

PEDAGÓG A ŽIAK 2015

Oceňovanie najlepšieho učiteľa a žiaka Prešovského kraja sa, ako aj minulý rok uskutočnilo na doskách ktoré znamenajú svet a to v Divadle Jonáša Záborského, dňa 15. 6. 2015. Vlani získal ocenenie riaditeľ našej školy, pán Šenko a to za zásluhy zakladateľa a organizátora medzinárodnej barmanskej súťaže Eurocup. Takisto sa mu pripisuje zásluha za spoluprácu s Nadáciou pre vzdelávanie v hotelierstve so sídlom v Ženeve. Opýtala som sa ho, čo si myslí o tejto akcii.

viac info

MUVINA – Medzinárodná degustácia vín v Prešove

Aj tento rok sme mali my Hoteláci možnosťou byť na okrúhlom výročí dvadsiateho ročníka Muviny – Medzinárodnej degustácie vín, v dňoch 11. 6. až 12. 6. 2015. Muvinu organizuje Múzeum vín na Floriánovej ulici, pán Hažír, spolu s jeho synom. Pozvaní sú odborníci z rôznych kútov sveta, aby ohodnotili najlepšie vína medailami. Za dva dni tejto udalosti bolo zdegustovaných niečo cez štyristo vín. Biele, ružové, červené, šumivé... Dionýz (boh vína zo starogréckej mytológie) by si určite prišiel na svoje. Všetko prebieha v istej anonymite vín, ktoré tomu dodáva akúsi dôležitosť a tajomnosť.

viac info

Z konferencie Dnes mám rande so svojím mestom

V príjemnej atmosfére v neformálnom prostredí sa stretli zástupcovia ŽŠR, mládežníckych parlamentov a pracovníci s mládežou ako aj absolventi KomPrax-u a signatári Deklarácie.

viac info

Ako sme hľadali poklad alebo v Košiciach po francúzsky

V piatok 27. marca sme sa zúčastnili súťaže organizovanej Francúzskou alianciou v Košiciach určenej študentom a milovníkom francúzštiny. Išlo o obľúbenú francúzsku hru „Chasse au trésor“ teda Hľadanie pokladu.

viac info

Deň učiteľov 2015

Nejedného z nás potešil oznam, že opäť prišiel deň kedy sa nebudeme učiť, no viac než my sa potešili naši učitelia.

viac info

Piatok trinásteho - šťastný deň darcov

Keď som v piatok ráno dorazila do školy, na chodbe stál dlhý zástup žiakov. Najprv som nechápala. A potom mi to došlo: „Jasné, Valentínska kvapka krvi.“ Tí, ktorí už mali osemnásť sa mohli zúčastniť odberu. Pod profesionálnym tímom zdravotníkov ich každého obrali o približne 450 ml krvi. K odvážnym žiakom Hotelovej akadémie sa pridalo aj 10 zo Strednej dopravnej školy.

viac info

Kultúrno-vzdelávací projekt EDUCATE Slovakia

Naša škola sa zapojila do projektu EDUCATE SLOVAKIA organizovaného medzinárodnou študentskou organizáciou AIESEC, ktorého cieľom je vytvoriť v rámci vyučovania medzinárodné prostredie, ktoré by malo u žiakov stredných a základných škôl zvýšiť záujem o poznávanie nových kultúr a učenie sa cudzích jazykov.

viac info

Incheba Expo 2015

Incheba Expo Bratislava výstava Wellness a fitness, poľovníctvo a oddych ITF Slovakiatour sa konala v dňoch od 28. 1. 2015 do 01. 2. 2015.

viac info

Najkrajšie Vianoce aké tu boli...

„Latka je nastavená veľmi vysoko, po Slovensku budete mať čo robiť, aby ste ju tam aj udržali,“ boli slová viceprezidenta z Rakúska, adresované riaditeľke hotelovej školy v Luxembursku, kde sa bude konať budúci ročník Vianoc v Európe. Tento ročník sa konal u nás, na Hotelovej akadémii v Prešove.

viac info
<<< 1 2