Záložka do knihy spája školy 2014

V októbri sa žiaci I. C triedy zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy. Slovenská pedagogická knižnica vyhlásila už piaty ročník projektu, našim žiakom bola pridelená ako partnerská škola Obchodná akadémia v Trebišove.

viac info

Informačný deň

Dňa 14. novembra 2014 sa v priestoroch našej školy uskutočnil Informačný deň pre žiakov piateho ročníka.

viac info

Mikulášsky večierok 2014

Ako každý rok aj tento sme pre detičky našich učiteľov a pre ich rodičov pripravili Mikulášsky večierok. Celé sa to odohrávalo v priestoroch Floriánky. Len čo sa skončilo vyučovanie, všetci sme sa stretli a pustili sa do práce s prípravami. Všetko sme dali dokopy a už len čakali na hostí. Len čo sme zazreli prvých hostí ako prichádzajú, síce uzimení ale s úsmevom na tvári, vedeli sme, že to dopadne na jednotku.

viac info

Céčkarská after party pod Tatrami

Každoročne tretiaci na našej škole pripravujú dva druhý tretiackych cvičení, kde zosumarizujú svoje zručnosti a vedomosti z gastronomickej oblasti, z oblasti stolovania a v neposlednom rade aj svoje organizačné vlohy a to banket a recepciu. Tohtoroční céčkari sa pod vedením MVDr. Angely Strečkovej a p. Juraja Krajňáka rozhodli pre zviditeľnenie aj našej domácej - slovenskej gastronómie a kultúry, ktorej fúkli nové vetry do plachiet.

viac info

Imatrikulácia 2014

Imatrikulácia prvákov v školskom roku 2014/2015 sa udiala vo veľkom štýle. Prešovský Čierny orol toho zažil už veľa, no to, čo sa v jeho historickej sále dialo v ten pamätný piatok 14. 11. 2014 zrejme ešte nezažil.

viac info

Študentské komunálne voľby 2014

6. 11. 2014 sa na našej škole konali komunálne voľby primátora mesta Prešov. Výsledky volieb: Počet oprávnených voličov: 560. Počet odovzdaných hlasov: 86.

viac info

Deň jazykov 2014

Európsky deň jazykov (EDJ) sa oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001 z iniciatívy Rady Európy, ktorej snahou je podporovať mnohojazyčnosť. Jeho cieľom je podnietiť Európanov, aby sa učili viac jazykov či už v škole alebo mimo nej.

viac info

Hotelka číta rada

Dňa 25. 09. 2014 sa žiaci našej školy vybrali počas vyučovania do knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove. V rámci festivalu Prešov číta rád sa konala literárna beseda so známymi slovenskými spisovateľkami.

viac info

KOŽAZ 2014

Kurz ochrany života a zdravia sa v tomto školskom roku uskutočnil v termíne od 8 .9. 2014 do 12. 9. 2014 v rekreačnom stredisku Drienica. Bol organizovaný internátnou formou pobytu.

viac info

Zo starého nové

Hotelová Akadémia na Baštovej. Skupinka unavených žiakov sa spokojne obzerá po miestnosti s čerstvou maľovkou... Zrazu sa odlúpi omietka – a môžu začať opäť. Nejako takto to vyzeralo v našom milovanom bufete pred prázdninami. Organizátorky projektu, Šarlota Omachelová a Lenka Krokkerová, sa spolu s pani učiteľkami rozhodli prerobiť bufet.

viac info
1 2 >>>