Medzinárodný gastroseminár Opava 2015
V dňoch 14.- 20. 6. 2015 sa uskutočnil medzinárodný Gastroseminár organizovaný AEHT a Katedrou Lázenství, gastronómie a turizmu Sliezskej univerzity Opave. Workshopu sa zúčastnilo české družstvo z Opavy, macedónske družstvo z Ochritu, maďarské družstvo z Budapešti, ukrajinské družstvo z Odesy a družstvo z Hotelovej akadémie v Prešove v zostave MVDr. Juliana Mihályová a žiak Pavol Mičo z III.D triedy.
Témou gastroseminára bolo príprava vianočného menu typického pre danú krajinu pre 20 osôb. Počas servisu našich jedál dňa 18 .6. 2015 Mgr. Marek Soták odprezentoval prostredníctvom prezentácie v PowerPoint v anglickom jazyku vianočnú slovenskú kuchyňu.
Menu slovenského družstva:
Mačanka, cesnakový posúch
Bobaľky s bryndzou
Zubáč v orechovej kôrke, krupoto
Perníkový parfait, malinový coulis
Účasť na gastroseminári a sprievodných podujatiach bola pre oboch zúčastnených cennou skúsenosťou, pri ktorej získali nové vedomosti a skúsenosti.
MVDr. Juliana Mihályová