Literárna exkurzia Martin

Je štvrtok ráno - 18. 4. 2024 - a presne o 7.00 zastavuje na zastávke Okružná „náš“ autobus a bezmála 50 nadšencov nastupuje doň smer Martin. Pred nami bola niekoľkohodinová cesta, ktorá nám utiekla ako voda. Cestou nám pani sprievodkyňa vysvetlila a ukázala niekoľko zaujímavých geografických miest, naučili sme sa, že názov tunela Branisko je podľa kopca, cez ktorý prechádza.

viac info

Hoteláci pomáhajú slabším

Dňa 3. 4. 2024 žiačky II. C Amália Mičková, Nina Servátková a Zuzana Semančíkova z krúžku zdravej výživy pod odborným vedením p. učiteľky MVDr. Juliany Mihályovej pripravili a zaniesli sladké dobroty na veľkonočné posedenie zamestnancov a klientov Nízkoprahového denného centra Grécko-katolíckej charity v Prešove, Pod Táborom.

viac info

Návšteva francúzskej aliancie

Viete odkiaľ pochádzajú hranolky? Spoznali by ste na obrázku koláčik Éclair alebo herečku Audrey Tautou? S podobnými otázkami sa museli popasovať žiaci II. A triedy, keď chceli uspieť v kvíze o francúzskej kultúre a jazyku.

viac info

Recepcia III. C – Piráti z Karibiku

Dňa 22. 2. 2024 sa uskutočnila cvičná maturitná skúška triedy III. C - slávnostná recepcia na tému Odovzdávanie Oscarov za najlepší film roka - Piráti z Karibiku.

viac info

Recepcia III. A – 5. výročie založenia cestovnej kancelárie

Dňa 22. 2. 2024 sa v našej škole uskutočnila cvičná realizácia praktickej časti maturitnej skúšky triedy III. A. Oslavovali sme 5. výročie cestovnej kancelárie.

viac info

Valentínska kvapka krvi 2024

Hotelka ani tentoraz neporušila niekoľkoročnú tradíciu na Valentína. 13. 2. 2024 ste si mohli všimnúť pri učebni A1 oveľa viac žiakov ako inokedy. Spôsobila to každoročná akcia našej školy – Valentínska kvapka krvi.

viac info

Valentín v našej škole

Sviatok zamilovaných ľudí, sladkostí, kytíc, či úsmevu, radosti, ale najmä lásky medzi nami. Dňa 13. februára sa na našej škole uskutočnila akcia, pri ktorej sme si spomenuli na tých, na ktorých nám záleží. Ako každý rok bolo zvykom poslať Valentínku niekomu koho chceme potešiť, nebolo tomu inak ani tento rok.

viac info

Ateliér francúzskej kuchyne

Jedinečné spojenie tradičnej francúzskej gastronómie s praktickým precvičením si komunikácie vo francúzskom jazyku a získaním nových zručností sa naskytlo našim žiakom na podujatí s názvom Ateliér francúzskej kuchyne. Ten viedol François Bouillet, francúzsky kočovný kuchár, Chef Nomade pôsobiaci od konca minulého roka na Slovensku. Vyučuje francúzštinu a organizuje rôzne gastronomické workshopy, na ktorých sa zameriava na tradičnú francúzsku kuchyňu.

viac info

FAŠIANGY NA HOTELKE

Na budúci týždeň tu máme popolcovú stredu, koniec fašiangového obdobia, času ľudovej zábavy a plesov.

viac info

Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožúška, zima mu bude ...

Myslím, že tento text starej ľudovej piesne netreba bližšie predstavovať. Práve toto obdobie zábavy, hojnosti, radosti, spevu, zabíjačiek a prípravy na pôstne štyridsaťdňové obdobie sme si v našej škole pripomenuli malou gastronomickou ochutnávkou.

viac info
<<< 1 2 3 4