Koktejlové trendy 2017 s Tomášom Gyénom

Vo štvrtok 30. 11. 2017 sa v stolovacej miestnosti Hotelovej akadémie Prešov uskutočnila prezentácia pre všetkých, ktorí inklinujú k barmanstvu. Tomáš Gyén predstavil aktuálne globálne kokteilové trendy.

viac info

Thajská kuchyňa na tanieri

Prešovčan v Londýne, no dnes kuchár thajskej reštaurácie v Bratislave. Hovoríme o našom ambicióznom absolventovi Jurajovi Kopčíkovi, ktorý nás opäť navštívil v októbri tohto roku. A prečo? Jeho cieľom bolo odprezentovať našim žiakom trendy thajskej kuchyne.

viac info

Prešovčan v Londýne

Začiatok kalendárneho roka 2017 na našej škole pokračoval Cyklom zaujímavých stretnutí. Tentoraz nás navštívil náš bývalý absolvent Juraj Kopčík, ktorý už ako žiak prvého ročníka bol zanietený do gastronómie. Záujem o gastronómiu preukázal svojou stopercentnou účasťou v gastronomickom krúžku, reprezentáciou školy na rôznych gastronomických súťažiach, či už v rámci regiónu alebo na celoštátnych súťažiach.

viac info

Zo Sabinovskej k Jamiemu Oliverovi

Ako iste viete, ani tento rok nevynecháme cyklus „Stretnutie so zaujímavými ľuďmi“ na našej škole.

viac info

Marek Gajdoš

Na tomto stretnutí so zaujímavým človekom, ktorý sa s nami podelil o svoje skúsenosti, prezradil, čo ho priviedlo na cestu gastronómie, predstavil aktuálne gastronomické trendy a v diskusii sme sa porozprávali o tom, čo považujú hostia za dobrú kuchyňu.

viac info

Sadko Mýtnik, Cognac Embassy, Košice

15. októbra 2014 sme privítali, dá sa povedať že symbolicky, Sadka Mýtnika zo spoločnosti Cognac Embassy v Košiciach. Symbolicky preto, že to bolo stretnutie, ktoré predchádzalo 22. ročníku Eurocupu a Sadko Mýtnik je jedným z tých, čo stáli pri začiatkoch tejto medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov; počas piatich ročníkov bol spolu s Petrom Dubinom jej hlavným sponzorom.

viac info

Martin Hudák

Vyše 50-ka záujemcov sa zišla v stredu 1. októbra popoludní v stolovacej miestnosti C3 aby sa stretli s Martinom Hudákom, absolventom našej školy, ktorý aktuálne pôsobí ako barman a barista v prešovskom Dublin Cafe. Martin nás pozval na cestu v čase, ktorá začínala pred vyše dvadsiatimi rokmi a končila v prítomnosti. Prezradil nám niečo o svojich začiatkoch na Hotelovej akadémii Prešov, podelil sa s nami o svoje prvé úspechy i sklamania. Na fotografiách sme s ním putovali po Slovinsku, Čechách, Taliansku, Austrálii a Kube.

viac info

Zahraničná prax - Francúzsko

Streda 24. septembra sa niesla v znamení Francúzska a Korziky. Eva Balogová zo IV.C nám predstavila bar a reštauráciu v L’Ile-Rousse na severozápade Korziky , kde praxovala v medzinárodnom kolektíve mladých ľudí. Jej patróni síce neboli najmladší, ale zato patrili k najmilším ľuďom, akých doteraz stretla. Hostia boli väčšinou Francúzi, pričom núdza nebola ani o iné národnosti. Eva sa v práci nenudila, podvečer prestavovali plážový bar na reštauráciu a hostia si užívali večeru v krásnom prostredí priamo pri mori. Nielen hosťom ale aj Eve zachutila miestna kuchyňa. Morské plody a ďalšie delikatesy na fotografiách počas prezentácie vyzerali naozaj lákavo. Eva je rozhodnutá zopakovať si prax vo Francúzsku, najbližšie by rada vyskúšala Francúzske Alpy počas zimnej sezóny.

viac info

Tomáš Callo, Dublin Café, Dublin Pub

V tomto šk. roku sme pre Vás pripravili cyklus stretnutí so zaujímavými osobnosťami, ktorý sa bude striedať s prezentáciami o zahraničnej praxi. Budeme sa snažiť vyberať osobnosti, ktoré svojím životným príbehom môžu byť zdrojom poučenia a inšpirácie. Budeme radi, ak nám pri výbere pomôžete aj Vy svojimi návrhmi. Prezentácie o zahraničnej praxi budú viesť žiaci, ktorí sa aktuálne vrátili zo zahraničnej praxe. Sú pripravení podeliť sa s Vami o svoje skúsenosti a zážitky, a to všetko umocnené bohatou fotodokumentáciou. Stretnutia sa budú konať vždy v stredu popoludní so začiatkom o 14.30. Bližšie informácie budú zverejňované na zelenej nástenke na medziposchodí.

viac info