POZNÁVACIA EXKURZIA - NÍZKE TATRY

Dňa 27. 06. 2023 sa žiaci z II. C a II. A zúčastnili poznávacej exkurzie do Nízkych Tatier pod vedením Mgr. Korbovej a Ing. Bučkovej.

viac info

SPRIEVODCOVSKÉ SLUŽBY

V priebehu mesiaca jún sme mali možnosť v rámci hodín služieb cestovného ruchu vyskúšať si prácu sprievodcu. V duchu hesla: „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“, sme sprevádzali svojich spolužiakov po rôznych pamiatkach Prešova. Každý z nás si pripravil zaujímavosti, ktoré sa o danej pamiatke dozvedel. Naša trasa viedla od Trojice cez celé mesto - pozdĺž historických hradieb k Ortodoxnej synagóge, k Súsošiu Immaculaty, 49. rovnobežke, evanjelickému Kolégiu, či Konkatedrále sv. Mikuláša.

viac info

TURISTICKO – POZNÁVACIA EXKURZIA: VYSOKÉ TATRY – LOMNICKÝ ŠTÍT

Dňa 5. 6. 2023 sa trieda II. C zúčastnila turisticko-poznávacej exkurzie na Lomnický štít pod vedením Mgr. Korbovej a Ing. Bučkovej.

viac info

Plavecký kurz 2023

Počas maturitného týždňa sa v týždni od 22. mája do 26. mája realizoval plavecký kurz pre žiakov druhého ročníka.

viac info

HOTELÁCI MILUJÚ SVOJE MESTO PREŠOV

Iniciatíva Kresťania v Prešove a kresťanské spoločenstvá v spolupráci s mestom Prešov organizovala VI. ročník celomestského festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti „Milujem svoje mesto - Prešov 2023“.

viac info

KONFERENCIA HORECA DIGIT@L

Dňa 15. – 17. mája 2023 sa v priestoroch Kulturparku Košice konala konferencia HORECA DIGIT@L – Technológie budúcnosti a riešenia pre rozvoj sektora, ktorú organizovala Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska.

viac info

Deň ZDRAVIA na Hotelke

Každoročne si v apríli pripomíname Deň zdravia. Žiaci z krúžku zdravej výživy pripravili 26. 4. 2023 netradičnú desiatu ako pre študentov tak aj pre pedagógov školy. Zdravie nie je samozrejmosť a musíme sa oň starať a to aj tým, že sa pravidelne stravujeme.

viac info

Literatúra a kuchárske umenie baroka

Viete si predstaviť, že by ste žili v 16.-18. storočí? Čo by ste jedli, pili, robili? Žiaci I.A sa o takýto návrat do minulosti pokúsili.

viac info

Oslavy 95. výročia založenia Hotelovej akadémie v Prešove

95. výročie založenia našej školy - Hotelovej akadémie v Prešove - sme si pripomenuli 30. marca 2023 troma samostatnými akciami, prebiehajúcimi na rôznych miestach v priebehu celého dňa.

viac info

NO BACKPACK DAY

V pondelok ráno 3. 4. 2023 sa nejeden okoloidúci čudoval, keď si naši študenti Hotelovej akadémie cestou do školy svoje učebné pomôcky niesli uložené v rôznych zvláštnych predmetoch, ako sú všelijaké krabice, klietky pre zvieratká, odpadkové vrecia, plyšáky, prenosné debničky či smetný kôš!

viac info
<<< 1 2 3 4