Spisovatelia v školských laviciach

Chcete vedieť, ktorý spisovateľ mal zo slovenčiny trojku, kto mal prvý honorár 20 korún, komu nešla angličtina? Príďte sa pozrieť do Knižnice P.O. Hviezdoslava – Centrum regionálnych dokumentov.

viac info

Prišli sme, zašportovali sme si a zabavili sa

Deň prijímacích pohovorov sa niesol v znamení športu, bol to 9. máj 2022. „Predsedovia tried, príďte si po rozlišovačky pre vaše tímy!“ povedala do mikrofónu moderátorka a dvanásť žiakov prvého až štvrtého ročníka sa rozbehlo na hraciu plochu Športovej haly pri Hotelovej akadémii v Prešove.

viac info

Barmanský kurz 2022

Konečne po dvoch rokoch pauzy, mohli študenti našej školyv mesiaci máj absolvovať základný barmanský kurz. Lektormi kurzu boli prezident SkBA – Slovenskej barmanskej asociácie pán Ján Šuchta a predseda SkBA – za východ pán Milan Šefc.

viac info

Recepcia III. B – Otvorenie vinotéky

Dňa 22. 4. 2022 sme si otestovali našu odbornosť a zručnosť usporiadaním slávnostnej recepcie na tému Otvorenie vinotéky. Inšpiráciou pre voľbu našej recepcie boli ukážky dekantácie vína predstavené na hodinách techniky obsluhy.

viac info

Otvorená hodina v anglickom jazyku

Sme radi, že 12 odvážlivcov z tretieho ročníka z Hotelovej akadémie na Baštovej 32, Prešov prijalo výzvu a hneď po veľkonočných prázdninách sa zúčastnili Otvorenej hodiny v anglickom jazyku, ktorú organizoval Oxford University Press minulý týždeň v stredu 20.4.2022 v Prešove.

viac info

Kinderká pre ukrajinské deti

Aj nás trápi, čo sa deje za našimi hranicami, sledujeme bezútešné správy o utekajúcich, skrývajúcich sa i o mŕtvych. V hlavách sa nám vynárajú otázky, na ktoré nedokážeme nájsť odpoveď, no aspoň tou malou kvapkou v mori sme sa rozhodli stíšiť plač, vyčariť úsmev, zbúrať hradby a dotknúť sa boľavých detských sŕdc.

viac info

Cvičná recepcia a banket III. A

V dňoch 10. 12. 2021 a 11. 3. 2022 sa na našej škole uskutočnila cvičná realizácia praktickej časti maturitnej skúšky triedy III. A vo forme slávnostného banketu a recepcie. Táto príležitosť nám žiakom otvára viacero možností, či už kolektívnej práce, alebo šancu vyskúšať si úlohy manažérov a pracovníkov výrobného a odbytového strediska.

viac info

Služba prvého kontaktu na hraničnom priechode Ubľa

V dňoch 4. - 5. 3. 2022 sme sa traja spolužiaci (žiaci V. C triedy) rozhodli ísť na východnú hranicu Slovenska, kde potrebujú dobrovoľníkov, aby mohli pomáhať tým, ktorí to v dnešných dňoch najviac potrebujú.

viac info

Prijali sme nových členov do cechu - imatrikulácia

Aj keď v duchu protipandemických opatrení a podľa pravidiel školského semafora, predsa len sa nám podarilo prekvapiť nič netušiacich žiakov prvých tried a ich triednych učiteliek. Vianoce už klopali na dvere a my sme si zvolili 17. 12. 2021 za dátum imatrikulácie, ktorý si budú, veríme, že len v dobrom, určite pamätať naši prváci. V spolupráci so žiakmi IV. D triedy kolegovia Pipková a Šebej pripravili pre nováčikov prijímanie do cechu hotelákov, teda imatrikulácie, ktorá síce nebola vo veľkom štýle, ako sme na tejto škole zvyknutí, no o to osobnejšia a príjemnejšia.

viac info

Letná prax v Írsku - The Royal Valentia Hotel

Chceli by sme vám porozprávať o našej skúsenosti na letnej praxi v Írsku, konkrétne hoteli The Royal Valentia, ktorý sa nachádza na menšom ostrove Valentia na juhozápade Írska. Hotel je kapacitne menší, nemá viac ako 30 izieb čo bol prvý príjemný dojem keďže obe preferujeme prácu v menších rodinných podnikoch, čo práve tento hotel je.

viac info
<<< 1 2 3