Martin Hudák

Vyše 50-ka záujemcov sa zišla v stredu 1. októbra popoludní v stolovacej miestnosti C3 aby sa stretli s Martinom Hudákom, absolventom našej školy, ktorý aktuálne pôsobí ako barman a barista v prešovskom Dublin Cafe. Martin nás pozval na cestu v čase, ktorá začínala pred vyše dvadsiatimi rokmi a končila v prítomnosti. Prezradil nám niečo o svojich začiatkoch na Hotelovej akadémii Prešov, podelil sa s nami o svoje prvé úspechy i sklamania. Na fotografiách sme s ním putovali po Slovinsku, Čechách, Taliansku, Austrálii a Kube.

Počas stretnutia s Martinom nám spoločnosť robila trofej z ostatných majstrovstiev sveta baristov v Austrálii, na ktorej v kategórii Coffee in Good Spirit získal titul vicemajstra sveta. Dozvedeli sme sa pritom zaujímavosti o austrálskej smotane, vode v mlynčeku na kávu, aj pikošky z cestovania.

Martin má šťastie v tom, že robí to, čo ho baví, a uvedomuje si to. Vidieť to na jeho prejave, na jeho zanietení s akým rozpráva o svojej práci za barovým pultom a najnovšie aj o Gingermanii, ktorú sme mali možnosť ochutnať. A zdá sa, že neostane len pri zázvorovej limonáde, či ak chcete zázvorovom pive, na obzore je slovenský cider. Priznal, že opakovane zažil chvíle, keď sa mu zdalo, že už vie toho dosť veľa, a že sa už nemá kam posúvať, no život ho presvedčil o opaku. V záverečnej časti Martin prezradil, že postupne dospel k tomu, že väčším potešením než skvele pripravený drink sú preňho spokojní hostia s úsmevom na tvári. Ale nato je potrebné dozrieť. Bolo príjemné vidieť, že Martin je propagátorom  našej školy a nielen že na ňu nezabúda, ale sa k nej hrdo hlási. Budeme mu držať palce aby sa mu v živote darilo.

Teší nás, že medzi nás zavítal ako hosť náš absolvent; rovnako tak nás však teší aj to, že našich absolventi sme videli aj v hľadisku. Ďakujeme Martinovi aj všetkým divákom a tešíme sa na ďalšie pokračovanie cyklu stretnutí. To najbližšie bude v stredu 8. októbra o 14.30 v B4 a zavítame do Talianska a na Sardíniu!