Thajská kuchyňa na tanieri
Prešovčan v Londýne, no dnes kuchár thajskej reštaurácie v Bratislave. Hovoríme o našom ambicióznom absolventovi Jurajovi Kopčíkovi, ktorý nás opäť navštívil v októbri tohto roku. A prečo? Jeho cieľom bolo odprezentovať našim žiakom trendy thajskej kuchyne.
Juraj sprostredkoval so svojím kolegom šéfkuchárom Dimom efektívne spôsoby krájania zeleniny v thajskej kuchyni a využitie pre našinca netradičných bylín a tiež rôznych pikantných sójových, rybacích a hubových omáčok, ktoré vykúzlili jedinečnú chuť pokrmu.
Obidvom chalanom chcem vrelo poďakovať za sprístupnenie svojich poznatkov, ktorými sa snažili nám otvoriť nový obzor sveta a priblížiť sa tak vzdialenej, ale zároveň blízkej kuchyni.
Ďakujem žiakom z gastronomického krúžku a vybraným žiakom tretieho ročníka za účasť. Prajem im, ale aj ostatným žiakom školy, aby sa snažili vstrebávať nové trendy súčasnej gastronómie a dokázali byť aktívni a zotrvali v svojej profesii.
MVDr. Angela Strečková