IMATRIKULÁCIA 2022

Každý rok nám pribúda do našej školy nová krv, zmätené tváre, ktoré sa prvé týždne snažia zorientovať, spamätať a ako tak prispôsobiť našej (a teraz už aj ich) škole. Míňame tieto tváre na chodbách a tiež sme z nich trochu zmätení. Sú pre nás neznámi a pravdepodobne ani tie naše tváre im nič nehovoria. Bolo by vhodné spoznať sa!

viac info

Literárna exkurzia

Čerstvo po jesenných prázdninách, sme sa my, literárni nadšenci, stretli pri zastávke v blízkosti obchodného centra Novum. Spolu s nami nastúpila aj pani sprievodkyňa, ktorá nás celú cestu zásobovala zaujímavosťami a faktami o okolí, ktoré boli pre máloktorých známe.

viac info

Kurz o pive 2022

Znova niečo z odboru. V týždni, v ktorom sa mohli žiaci zdokonaliť v príprave miešaných nápojov na barmanskom kurze, mohli zároveň v tom istom čase, konkrétne 26. a 27. októbra 2022 získať rozširujúce vedomosti a hlavne zručnosti o výrobe piva, ošetrovaní piva a pivného zariadenia ale hlavne získavali zručnosť pri čapovaní piva.

viac info

Barmanský kurz s Jánom Šuchtom

V tomto školskom roku sme opäť organizovali pre žiakov barmanský kurz, ktorý sa konal v termíne od 24. do 27. októbra 2022.

viac info

Návšteva Krajského múzea

Dňa 25. 09. 2022 študenti II. B triedy spolu s vyučujúcou NJ Mgr. S. Kuchárovou navštívili Krajské múzeum v Prešove.

viac info

Záložka do knihy 2022

Poviete si, načo to je, záložka do knihy, to ešte niekto číta? To vie niekto vyrobiť? My sme sa presvedčili o tom, že to zvládneme. Presvedčili nás o tom aj žiaci I.A a I.C triedy, ktorí sa zapojili do celoslovenského projektu ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA SLOVENSKÉ ŠKOLY.

viac info

OKTÓBER – mesiac úcty k starším

Členovia školského parlamentu našej akadémie sa pri tejto príležitosti rozhodli potešiť starkých v zariadení pre seniorov Harmónia, Prešov – Cemjata. Chceli im pripomenúť, že sa na nich myslí, stále sa má kto o nich postarať a občas im niekto pripraví prekvapenie. O to sa postarali šikovné členky ŠP – Kristína Gočová, Margaréta Bondrová a Soňa Holečková zo IV. B. Pridala sa aj prváčka Petronela Balogová (I. C). Skontaktovať sa s Harmóniou pomohol ďalší člen ŠP Filip S. Straka z III.

viac info

Exkurzia Košice - Európsky deň jazykov

Dnes máme všetci radi akcie 2 v jednom, na podobnej sme sa zúčastnili aj my. Bola to exkurzia do Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach. Táto akcia sa konala dňa 20. októbra 2022 pre žiakov II. A a IV. A triedy s pani učiteľkami Z. Badžanovou a S. Kuchárovou.

viac info

Exkurzia Osvienčim a Krakov - október 2022

V piatok 14. oktobra 2022 sme sa vybrali s našim učiteľmi navštíviť koncentračný tabor Osvienčim a taktiež mesto Krakov.

viac info

Deň zdravej výživy na Hotelovej akadémii

Dňa 16. 10. 2022 si pripomíname Svetový deň výživy. Aj my, hoteláci, sme naň upozornili žiakov a učiteľov formou dvoch podujatí pod vedením školského koordinátora environmentálnej výchovy PaedDr. Frantovej.

viac info
1 2 3 4