Exkurzia Profesia days v Košiciach

Dňa 28. 9. 2017 sa V. A zúčastnila odbornej exkurzie z HGM v Košiciach na Profesia days v spoločenskom pavilóne.

viac info

PREŠOV ČÍTA RÁD 2017

Konvália s podtitulom Zakázaná láska Rudolfa Dilonga prilákala na besedu do Knižnice POH žiakov V. B triedy. V piatok 29. októbra spoznali piataci osobne autorku spomínanej knihy, Denisu Fulmekovú. Spontánnym príhovorom si získala našu pozornosť, a to sme ešte netušili, aké odhalenie tajomstva nás čaká. Denisa Fulmeková vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Je autorkou niekoľkých prozaických diel ( napr. Tak čo teda, Topánky z papiera) a v roku 2004 vydala zbierku poézie Som takmer preč.

viac info

Návšteva divadelného predstavenia FAHRENHEIT 451

4.10.2017 sa vybraní žiaci našej školy (úspešní účastníci anglických súťaží)spolu so svojimi učiteľkami p. Kurečkovou a Beisetzerovou zúčastnili na anglickom divadelnom predstavení FAHRENHEIT 451 (autor Ray Bradbury) v košickej Historickej radnici. Návštevu divadla sme spojili s návštevou Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach a INFO USA centra a prehliadkou historického centra mesta.

viac info

Európsky týždeň športu

V týždni od 25. do 29. septembra sa naša škola zapojila do celoeurópskeho projektu #BeActive – Európsky týždeň športu. Zorganizovali sme podujatie s názvom Maratónsky beh, kde sa zapojilo spolu 250 študentov a behom okolo Torysy prebehli spolu 375 km.

viac info

TURNAJ V STOLNOM TENISE

Dňa 4. 10. 2017 sa odohralo školské kolo v stolnom tenise. Súťaž mala byť rozdelená na kategóriu chlapcov a dievčat. Vzhľadom na to, že z dievčat sa prihlásila iba Katarína Petrovčíková z I. A triedy, bola zaradená medzi chlapcov. Počet súťažiacich bol 21 a Katka sa umiestnila na krásnom 3 mieste. Na druhom mieste sa umiestnil Marek Smetánka z I. B. Absolútnym víťazom sa stal Tomáš Dolinský z V. A triedy.

viac info

Odborno - turistická exkurzia do Vysokých Tatier

27.09.2017 žiaci IV.B Hotelovej akadémie v Prešove absolvovali odborno-turistickú exkurziu do Vysokých Tatier s cieľom spoznať naše veľhory, prírodu a služby v cestovnom ruchu v danom regióne.

viac info

Tvorivá dielňa s Denisou Ogino

Po skončení besedy sa vybraní žiaci druhého a tretieho ročníka zúčastnili tvorivej dielne s Denisou Ogino. V cvičnej kuchyni pripravovali typické japonské menu – misoshiru (polievku miso), onigiri (ryžové guľky s lososom) a tsukemono (nakladanú zeleninu) ochutené pravou japonskou sójovou omáčkou a wasabi. Počas varenia sme popíjali japonský zelený čaj a počúvali rozprávanie o živote v Japonsku.

viac info

(Nielen) Sushi v dushi

Tak ako každý rok, aj v tieto septembrové dni žiaci našej školy opäť potvrdili, že Hotelka číta rada. Dňa 28. 9 2017 k nám na besedu zavítala Denisa Ogino, Slovenka, ktorá desať rokov žila v Japonsku a svoje skúsenosti s touto krajinou opísala v knihách Sushi v dushi, S dušou Japonky a Navarme si Japonsko. Zaujímavým spôsobom priblížila život ženy v japonskej domácnosti, japonských stredoškolákov, etiketu pri stolovaní, podávaní čaju. Na záver sme sa naučili po japonsky časti ľudského tela a zaspievali japonskú pieseň.

viac info

Európsky deň jazykov - nemecký jazyk

Dňa 26. 09. 2017 sa na našej škole uskutočnil Európsky deň jazykov, pri príležitosti ktorého nám žiačky III. a V. ročníka pripravili prezentáciu o zahraničnej praxi v nemeckom meste Waren. Dievčatá nám priblížili ich pobyt, ako aj ich pracovnú náplň, či vzťahy na pracovisku. Oboznámili nás aj so všetkými podmienkami, ktoré je potrebné splniť pred odchodom na zahraničnú prax.

viac info

Európsky deň jazykov - ruský jazyk

Dňa 26. 09. 2017 sa opäť uskutočnil „Európsky deň jazykov“ a jeho atmosféru dotvárali aj žiaci učiaci sa RJ.

viac info
1 2 3 4 5 6 7