Učenie sa na stanovištiach

Dňa 21. 12. 2017 si žiaci našej školy (III.B a II.D) vyskúšali novú metódu učenia sa pod názvom – Učenie sa na stanovištiach.

viac info

Výlet do Tatralandie

V stredu 21. 12. sme sa my, žiaci V. A, zúčastnili výletu v Tatralandii, ktorý nám bol umožnený vďaka súťaži Pýtajme si slovenské, do ktorej naši spolužiaci Tomáš Dolinský, Tomáš Gončár a Tomáš Rešetár zaslali video a vyhrali prvé miesto a to sumu 500€. Spoločne sme sa dohodli na uskutočnení výletu do Tatralandie v Liptovskom Mikuláši.

viac info

Exkurzia v Bratislave 2017

Nie sme najvzdelanejšia trieda, ale rozhodne sme skvelá partia na výlety. A presne preto sme od našej profesorky slovenčiny dostali ponuku na výlet do Bratislavy spojený s návštevou divadla. Keďže každý člen našej triedy je mimoriadne kultúrne založený, ponuku sme s radosťou prijali a vybrali sme si najdlhšie predstavenie, aké bolo v ponuke - Arkádia. Ako bonus k tomu sme si ešte naplánovali exkurziu štvorhviezdičkového hotela Loft. 8. decembra 2017, keď nastal deň D, sme sa ráno stretli na vlakovej stanici a vyrazili. Cesta bola nekonečná a k tomu aj s hodinovým meškaním. Ale napokon sme úspešne dorazili do cieľa, kde nás privítala omamná vôňa bratislavskej hlavnej stanice.

viac info

Vianočná Budapešt 2017

9.12.2017 vycestovalo vlakom z Prešova do Budapešti sedemnásť žiakov hotelovej akadémie. Naším cieľom bola návšteva historického centra a vianočných trhov v maďarskej metropole. Tie si nás svojim čarom a krásou podmanili.

viac info

Aj my sme „bojovali“

Červené stužky sú medzinárodným symbolom boja proti AIDS a HIV. Hoci je 1. december medzinárodným dňom boja proti tejto nevyliečiteľnej chorobe, týmto dňom sa osveta týkajúca tohto ochorenia nekončí.

viac info

Mikuláš v hotelovej akadémii

Dňa 7. 12. 2017 sa v našej škole konal Mikulášsky deň. Mikuláš s veselým čertom a milým anjelom k nám zavítali v čase veľkej prestávky a zdržali sa aj na 4. vyučovacej hodine.

viac info

Vianočná inšpirácia

Pri aranžovaní vianočnej tabule sme sa inšpirovali rustikálnosťou a jednoduchými prvkami prírody. Menu sme sa tomu snažili prispôsobiť modernou cestou, no zároveň aj zachovať tradíciu vianočnej večere.

viac info

Malá ,,maturita“ tretiakov na hotelovej akadémii

Mesiac november sa na našej škole niesol v duchu cvičných banketov. Žiaci tretieho ročníka pripravovali triedny banket na tému, ktorú si sami zvolili.

viac info

Novinky zo sveta cakedesignu

Stredná odborná škola obchodu a služieb na ulici SDH v Prešove organizovala v priestoroch svojej reštaurácie SEN seminár, ktorý sa konal 6. decembra 2017.

viac info

Mikulášsky večierok 2017

V pondelok 4. 12. 2017, keď aj počasie naznačovalo, že už sa blížia Vianoce, sme my animátori zo IV. C triedy pripravili v priestoroch reštaurácie Floriánka Mikulášsky večierok pre deti zamestnancov našej školy.

viac info
1 2 3 4 5 6