Turecká kuchyňa
Na hodinách Cvičenia z technológie prípravy pokrmov 23. 5. 2022 si žiaci II. C pod vedením učiteliek Ing. Mgr. Aleny Goliášovej a Mgr. MVDr. Juliany Mihályovej vyskúšali prípravu a servis niektorých pokrmov tureckej kuchyne formou bufetových stolov.
Výber tejto kuchyne navrhol náš spolužiak, ktorého rodičia pochádzajú z tejto oblasti a my sme si chceli vyskúšať niečo nepoznané z tejto gastronómie. Zároveň nám pomohol s výberom receptúr, výzdobou miestnosti, dodaním surovín a samotnou realizáciou cvičenia. Týmto sa mu a jeho mamke chceme poďakovať.
Turk mutfağına hoş geldiniz! Vitajte v tureckej kuchyni!
Ponukový list pozostával z týchto výrobkov a pokrmov:
Kisir - studené predjedlo z bulguru, uhoriek, paradajok, jarnej cibuľky, hlávkového šalátu, dochutené citrónovou šťavou, podávane formou finger food,
Manti - plnené cestoviny mletým mäsom s paprikovým maslom a cesnakovo- jogurtovým dipom,
Čevapčiči - pečené mleté mäso s korením a cibuľou ,
Arabský chlieb,
Trilece- piškóta poliata mliekom s karamelovým dipom,
Sutlač - ryžový puding.
Čierny čaj.
Žiakom sa takáto forma spoznávania cudzích kuchýň páčila a radi by si ju ešte niekedy zopakovali.
Anastázia Haladejová a Katarína Strachanová