Turecká kuchyňa

Na hodinách Cvičenia z technológie prípravy pokrmov 23. 5. 2022 si žiaci II. C pod vedením učiteliek Ing. Mgr. Aleny Goliášovej a Mgr. MVDr. Juliany Mihályovej vyskúšali prípravu a servis niektorých pokrmov tureckej kuchyne formou bufetových stolov.

Výber tejto kuchyne navrhol náš spolužiak, ktorého rodičia pochádzajú z tejto oblasti a my sme si chceli vyskúšať niečo nepoznané z tejto gastronómie. Zároveň nám pomohol s výberom receptúr, výzdobou miestnosti, dodaním surovín a samotnou realizáciou cvičenia. Týmto sa mu a jeho mamke chceme poďakovať. 

Turk mutfağına hoş geldiniz!   Vitajte v tureckej kuchyni!  

Ponukový list pozostával z týchto výrobkov a pokrmov: 

Kisir -   studené predjedlo z  bulguru, uhoriek, paradajok,  jarnej cibuľky, hlávkového šalátu, dochutené citrónovou šťavou, podávane formou finger food, 

Manti   plnené cestoviny mletým mäsom  s paprikovým maslom  a cesnakovo- jogurtovým dipom, 

Čevapčiči -  pečené  mleté mäso s korením a cibuľou , 

Arabský chlieb

Trilece-   piškóta poliata mliekom s   karamelovým dipom, 

Sutlač  - ryžový puding. 

Čierny čaj. 

Žiakom sa takáto forma spoznávania cudzích kuchýň páčila a radi by si ju ešte niekedy zopakovali. 

 

Anastázia Haladejová a Katarína Strachanová