Nové trendy v oblasti potravinárstva a cukrárstva
V mesiaci február 2017 sa na SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene uskutočnilo školenie zamerané na najnovšie trendy v oblasti potravinárstva a cukrárstva s využitím kompetenčných modelov vyučovania na stredných odborných školách pre učiteľov odborných predmetov. Tohto školenia sa zúčastnili MVDr. A. Strečková, Ing. A. Bačíková, Ing. V. Vojtková a MVDr. Juliana Mihályová.
Vzdelávanie bolo zabezpečené prostredníctvom Švajčiarsko – slovenského projektu pod názvom „ Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce“ v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania.
Školenie prebiehalo v trojdennom cykle. Prvý deň teoretickou prípravou a oboznámením účastníkov so švajčiarskym školským systémom duálneho vzdelávania na stredných odborných školách. Ďalšie dva dni boli zamerané na praktickú prípravu, a to na prácu s karamelom a čokoládou.
Získané vedomosti a zručnosti využijeme vo vyučovacom procese odborných predmetov.