Nové trendy v oblasti potravinárstva a cukrárstva

V mesiaci február 2017 sa na SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene uskutočnilo školenie zamerané na najnovšie trendy v oblasti potravinárstva a cukrárstva s využitím kompetenčných modelov vyučovania na stredných odborných školách pre učiteľov odborných predmetov. Tohto školenia sa zúčastnili MVDr. A. Strečková, Ing. A. Bačíková, Ing. V. Vojtková a MVDr. Juliana Mihályová.

Vzdelávanie bolo zabezpečené prostredníctvom Švajčiarsko – slovenského projektu pod názvom „ Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce“ v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania.

 Školenie prebiehalo v trojdennom cykle. Prvý deň teoretickou prípravou a oboznámením účastníkov so švajčiarskym školským systémom duálneho vzdelávania na stredných odborných školách. Ďalšie dva dni boli zamerané na praktickú prípravu,  a to na  prácu s karamelom a čokoládou.

Získané vedomosti a zručnosti využijeme vo vyučovacom procese odborných predmetov.