Medzinárodný gastroseminár Opava 2018
V dňoch 17. - 23. 6. 2018 sa uskutočnil medzinárodný Gastroseminár organizovaný AEHT a Katedrou Lázenství, gastronómie a turizmu Sliezskej univerzity v Opave. Workshopu sa zúčastnilo české družstvo z Opavy, srbské družstvo z Nového Sadu, maďarské družstvo z Budapešti, ukrajinské družstvo z Odesy a družstvo z Hotelovej akadémie v Prešove v zostave MVDr. Juliana Mihályová a Mgr. Ľudmila Krompaská.
Témou gastroseminára bolo príprava menu typického pre danú krajinu pre 20 osôb na tému sever, juh, západ, východ - regionálna gastronómia. Počas servisu našich jedál bola od- prezentovaná uvedená téma aj prostredníctvom prezentácie v PowerPointe v anglickom jazyku.
Účasť na gastroseminári a sprievodných podujatiach bola pre obe zúčastnené cennou skúsenosťou, pri ktorej získali nové vedomosti, ktoré chcú využiť vo vyučovacom procese.
MENU SLOVENSKÉHO DRUŽSTVA :
Syrek s cviklovým chipsom, šmirkas, škvarková nátierka
(vaječný syr, bryndzová nátierka, oškvarková nátierka)
domáci pečený chlebík
Drožďovo – želeninový krém so žihľavovou espumou
Bravčový plnený zajačik
(pomaly pečená plnená bravčová panenka)
Kvašné hičkoše s konfitovanou cibuľkou
(zemiakové strapačky s kyslou kapustou)
Maková tortička s ragú z pečených jabĺk
mätový sorbet
MVDr. Juliana Mihályová