Košicky kuchár 2017
Košický samosprávny kraj, Košický SZKC, SOŠ J. Bocatia Košice organizovali dňa 26.4.2017 gastronomickú súťaž Košický kuchár 2017 v priestoroch hotela Košice. Tejto súťaže sa po prvýkrát zúčastnili aj žiaci našej školy Tomáš Gončár a Tomáš Rešetár zo IV. A triedy.
Súťaž pozostávala z prípravy 2 porcií hlavného jedla z ľubovoľných vlastných surovín súvisiacich s jarou v časovom limite 45 minút.
Pokrm mal vychádzať z gastronomických a kulinárskych tradícií Slovenska.
Tomáš Rešetár pripravoval hlavné jedlo – „Zajačí kakaový filet s mrkvovým pyré a grilovaným baby šalátom“.
Tomáš Gončár pripravoval hlavné jedlo – „Grilované jahňacie kotlety s bryndzovo žihľavovým mousse a karfiolovým duom“.
Veľmi nás potešili dosiahnuté výsledky.
Tomáš Rešetár získal striebro a Tomáš Gončár bronz.
Ďakujeme obidvom študentom za peknú reprezentáciu školy a za ich snahu v svojom odbore získavať nové skúsenosti.
MVDr. Angela Strečková