Košicky kuchár 2017

Košický samosprávny kraj, Košický SZKC, SOŠ J. Bocatia Košice organizovali dňa 26.4.2017 gastronomickú súťaž Košický kuchár 2017 v priestoroch hotela Košice. Tejto súťaže sa po prvýkrát zúčastnili aj žiaci našej školy Tomáš Gončár a Tomáš Rešetár zo IV. A triedy.

Súťaž pozostávala z prípravy 2 porcií  hlavného jedla z ľubovoľných vlastných  surovín súvisiacich s jarou v časovom limite 45 minút.

Pokrm mal vychádzať z gastronomických a kulinárskych tradícií Slovenska.

Tomáš Rešetár pripravoval hlavné jedlo – „Zajačí kakaový filet s mrkvovým pyré a grilovaným baby šalátom“.

Tomáš Gončár pripravoval hlavné jedlo – „Grilované jahňacie kotlety s bryndzovo žihľavovým mousse a karfiolovým duom“.

Veľmi nás potešili  dosiahnuté výsledky.

Tomáš Rešetár získal striebroTomáš Gončár bronz.

Ďakujeme obidvom študentom za peknú reprezentáciu školy a za ich snahu v svojom odbore získavať nové skúsenosti.

MVDr. Angela Strečková