Baristický kurz 7. – 11. 10. 2019

V týždni od 7. – 11. 10. 2019 sa na našej škole konal baristický kurz pod vedením Mgr. Pavla Krajňáka. Kurz bol rozdelený do dvoch termínoch a troch častí: teoretickej, praktickej časti a na záverečné skúšky.

teoretickej časti sme sa dozvedeli základné informácie o káve, jej históriu, ale aj kopec zaujímavých faktov. V praktickej časti sa každý z nás naučil prípravu cappuccina - od speňovania mlieka až po vytváranie vzorov. Lektor sa každému dostatočne venoval a trénoval s nami dovtedy, pokiaľ nám nerobilo problém vytvoriť klasické cappuccino.

Zaverečné skúšky pozostávali z teoretickej a praktickej časti, ktoré s úsmevom zvládol každý z nás. Okrem prípravy základných káv (espresso, cappuccino, latte macchiato...),  sme si ukázali aj alternatívnu prípravu pravej írskej kávy (za tepla aj studena) či tureckej kávy.

Všetkým účastníkom kurzu blahoželám a prajem veľa úspechov v praxi.

 

Dominika Čelovská, IV. C