Recepcia III. B – Otvorenie vinotéky

Dňa 22. 4. 2022 sme si otestovali našu odbornosť a zručnosť usporiadaním slávnostnej recepcie na tému Otvorenie vinotéky. Inšpiráciou pre voľbu našej recepcie boli ukážky dekantácie vína predstavené na hodinách techniky obsluhy.

Výzdobu sme ladili do farieb tmavých vínnych pivníc, oživených svetlou farbou drevených sudov. Naši kuchári zostavili menu z jedál, ktoré sa svojou chuťou a prevedením dokonale hodia k vínu. Podávali sme množstvo malých chuťoviek, napríklad nivovú penu na banketkách, prepeličie vajíčka plnené šunkovou penou, ale aj množstvo sladkých maškŕt akými sú jahodové tiramisu, šišky plnené karamelovým pudingom a mnoho ďalších. Naši obsluhujúci predviedli viacero ukážok -  od spomínanej dekantácie vína,  cez miešanie nápojov, až po prípravu kávy. Táto skúsenosť pre nás znamenala čas príprav, nácvikov a premýšľania, ako premeniť predstavy na realitu a zdolať ciele, ktoré sme si stanovili. No s istotou môžem povedať, že s výsledkom sme nesmierne spokojní a veríme, že všetci vyučujúci si to aj napriek drobným chybičkám naplno s nami užili. Úprimne sa chceme poďakovať našim vyučujúcim p. učiteľke A. Goliášovej, A. Čekanovej a A. Vaškovej za ich pomoc a usmernenie pri prípravách.

Článok s fotogalériou