Deň zdravej výživy 2023

Deň zdravej výživy na Hotelovej akadémii, ktorý zorganizovala pani učiteľka Frantová spolu s triedou IV. B, bol výnimočným a chutným zážitkom. Študenti a ich učitelia predviedli svoje talentované kulinárske a remeselné zručnosti.

Krúžok Moderná gastronómia pod vedením pani Krompaskej vynikol prípravou rôznych lahôdok. Naši študenti pripravili tekvicovú nátierku so syrom, fazuľovú paštétu, mrkvovo-bryndzovú nátierku, jogurtový parfait s jablkami a tekvicové muffiny s kokosovým mliekom. Ich jedlá nielen chutili výborne, ale ukázali, že zdravá strava môže byť chutná a pútavo servírovaná.
Krúžok Zdravej výživy pod vedením pani Mihályovej pripravil medovo-bylinkové cukríky a chuťovky s hráškovou nátierkou a nátierkou z pečeného zeleru. Tieto pochutiny boli nielen lahodné, ale aj zdravé, čím dokázali, že zdravý životný štýl môže byť chutný.
Okrem toho sa študenti z I. B pod vedením pani Mojzešovej zapojili a pripravili orechovo-mrkvový koláč, ktorý bol rovnako chutný ako zdravý.
Carvingový krúžok, vedený pani Turčinovou, ukázal svoju remeselnú zručnosť rezania rôznych vzorov do ovocia a zeleniny, čím pridali výtvarný prvok do našich jedál.
Nakoniec, pán Kuchárik prispel k podujatiu sponzorovaním ovocia v čokoláde, čo dodalo celému podujatiu ďalší sladký rozmer.
Celý Deň zdravej výživy bol príležitosťou na osvetu, zábavu a inšpiráciu. Hoteláci dokázali, že zdravá strava môže byť chutná, a že starostlivosť o svoje zdravie môže byť zábavné. Vďaka ich úsiliu mohli všetci účastníci odísť s novými vedomosťami a chuťou na zdravý životný štýl.
Trieda IV. B

Článok s fotogalériou