Banket pri príležitosti svadobného obeda

Aj tento rok sa napriek nepriaznivým podmienkam pandemickej situácie uskutočnil dňa 10. 12. 2021 banket III. B triedy s témou “Svadobný obed“. Tému banketu sme si zvolili na počesť všetkých zamilovaných párov, ktorým tento krásny zážitok kvôli pandemickej situácii nebol umožnený.

Slávnostné menu zostavovali naši kuchári podľa najnovších gastronomických trendov v štvorchodovom prevedení. Ľahkým predjedlom bola syrová roláda s cviklovým šalátom doplnená jemným banketovým pečivom. Druhým chodom bol hovädzí vývar s  pelmeňmi. Ako hlavný chod sa podával kurací zvitok plnený špenátom, ricottou, ako prílohy sa podávali hráškové pyré a zemiakové pusinky. No a ako sladká odmena, ktorá nesmie chýbať na žiadnej svadbe, bola svadobná tortička.

Výzdobu sme poňali v prírodnom vintage štýle použitím množstva rastlín, prírodných materiálov a vytvorením príjemnej atmosféry.

Napriek všetkým ťažkostiam, ktoré so sebou táto doba prináša sme vďační, že sme mali možnosť ukázať mnoho poznatkov a zručností, ktoré sme doposiaľ nadobudli. Banket prekonal naše očakávania a tento deň sme si naplno užili.

V neposlednom rade by sme sa chceli poďakovať našim pani profesorkám,  Anne Čekanovej, Ľudmile Krompaskej, Alene Goliašovej a Adele Vaškovej, ktoré nás usmerňovali a viedli v našej príprave.

Článok s fotogalériou