Európska konferencia mládeže

V dňoch 3. – 6. októbra 2016 sa v Košiciach uskutočnila Európska konferencia mládeže, ktorú v rámci predsedníctva Slovenska v Európskej únii organizovalo Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Podujatie bolo zamerané na podporu talentov medzi mladými ľuďmi.

viac info

Netradičné vyučovanie na netradičnom mieste

Prvé septembrové dni sú vhodné na to, aby žiaci strávili vyučovanie netradičnými spôsobmi na netradičných miestach.

viac info

Európsky deň jazykov – ako ho oslávili francúzštinári Hotelovej akadémie?

Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa každoročne 26. septembra už od roku 2001 oslavuje Európsky deň jazykov. Pri tejto príležitosti aj študenti 2. – 5. ročníka francúzskeho jazyka spojili svoje sily, aby dňa 27. septembra predstavili Francúzsko z rôznych pohľadov. Študenti ako takzvané živé knihy porozprávali svojim spolužiakom a ostatným študentom o francúzskej geografii, kultúre, kuchyni či o vlastných zážitkoch zo zahraničnej praxe vo Francúzsku. Súčasťou Francúzskeho dňa bola aj ochutnávka tradičného gâteau au chocolat (čokoládový koláč), alebo typických bagiet s džemom, bez ktorých si typický Francúz jednoducho nevie predstaviť svoje raňajky. Zároveň, si študenti i profesori mohli preveriť svoje vedomosti o frankofónnych krajinách prostredníctvom kvízových otázok a pri troche šťastia aj niečo vyhrať.

viac info

Odborná exkurzia vo vinohrade

V dňoch 15-16.9.2016 sme sa aj napriek voľnu vybrali na odbornú exkurziu do vinohradov v dedinke Priekopa v Sobraneckom vinohradníckom rajóne. Ranné vstávanie nám dalo zabrať, ale aj napriek tomu sme sa veľmi tešili. Auto sa naplnilo ôsmimi babami a s pánom šoférom, profesorom J. Krajňákom, sme sa vybrali na krásny výlet. Cestu sme skoro prespali, ale tesne pred príchodom do dedinky nám pán profesor porozprával o tejto firme.

viac info

Európsky deň jazykov 2016

Dňa 27. 9. 2016 sme v našej škole mali Deň európskych jazykov. Uskutočnil sa v 4 sekciách – ruskej, anglickej, nemeckej a francúzskej.

viac info

Európsky týždeň športu

Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. V roku 2016 si pripomenieme jeho druhý ročník. Hlavnou témou kampane ostáva „#BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok.

viac info

KAPUŠIANSKY HRAD

Dňa 9. 9. 2016 sme si my, žiaci II.A, v rámci účelového cvičenia "vybehli" na Kapušiansky hrad.

viac info

Sliezsky dom – odborná exkurzia

Dňa 7. 9. 2016 sme sa my, žiaci 4.C, zúčastnili turistiky vo Vysokých Tatrách spojenej s exkurziou. Výstup na vrchol sme zvládli za 2 hodiny.

viac info

Kožaz 2016

Kurz ochrany života a zdravia (KOŽAZ) sa na našej škole v tomto školskom roku realizoval v termíne od 7. septembra do 14. septembra.

viac info

HENNESSY TASTING

V úvode nového školského roka 2016/2017 sme sa kolegovia Hotelovej akadémie v Prešove z zostave Ing. Lucia Bučková a Juraj Krajňák, spolu so žiačkou Anitou Korinkovou zúčastnili prezentácie koňaku Hennessy v Košiciach.

viac info
1 2 3 4 5 6 >>>