Čítačka - B. S. Timrava – Ťapákovci

Druhé stretnutie v cykle Čítačky sa nieslo v znamení B. S. Timravy a interpretácie jej najznámejšieho diela Ťapákovci. Všetci, ktorí prejavili záujem a prišli medzi nás, si mohli po prvotnom oboznámení sa s krátkou charakteristikou osobnosti spisovateľky, pozrieť interpretáciu diela na youtube od Michala Kubovčíka, prostredníctvom jeho relácie Baštrng.

viac info

Seminár na tému „Barmanské umenie“

Dňa 01. 03. 2017 sa v priestoroch našej školy Hotelovej akadémie v Prešove predstavili zástupcovia firmy Pernod Ricard Slovakia v zastúpení Karola Domischa, ktorý nás pútavou formou informoval o histórií firmy a jej pôsobení na Slovenskom trhu ale aj vo svete.

viac info

Nové trendy v oblasti potravinárstva a cukrárstva

V mesiaci február 2017 sa na SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene uskutočnilo školenie zamerané na najnovšie trendy v oblasti potravinárstva a cukrárstva s využitím kompetenčných modelov vyučovania na stredných odborných školách pre učiteľov odborných predmetov. Tohto školenia sa zúčastnili MVDr. A. Strečková, Ing. A. Bačíková, Ing. V. Vojtková a MVDr. Juliana Mihályová.

viac info

Chcem byť sommeliérom!

Toto si povedali naši žiaci, ktorí absolvovali trojdňový sommeliérsky kurz pod vedením prezidentky Asociácie sommelierov Slovenskej republiky p. Beáty Vlnkovej.

viac info

Bylinkový čaj na tatranských chatách chutí najlepšie

V jedno tmavé a chladné štvrtkové ráno sa trieda IV.A Hotelovej akadémie v Prešove pod vedením pani profesorky Oľgy Korbovej vybrala na poznávanie zasnežených Vysokých Tatier. Hlavným cieľom poznávacieho výletu bola návšteva Téryho chaty a tiež po tohtoročnej dlhej a chladnej zime sme chceli opäť objaviť slnečné lúče vysoko nad oblakmi.

viac info

Čokoláda od „A“ po „Z“

Stredná odborná škola obchodu a služieb, SDH v Prešove organizovala v priestoroch svojej reštaurácie SEN dvojdňový seminár, konkrétne: 23. - 24. februára 2017.

viac info

Stážistky z Ukrajiny a Číny na Hotelovej akadémii

Projekt EDUCATE Slovakia 2017 každoročne organizuje medzinárodná organizácia AIESEC v spolupráci so školami na celom Slovensku formou stáži študentov zo zahraničia z rôznych krajín z celého sveta. Organizácia AIESEC bola založená po II. svetovej vojne, v období veľkej potreby ochrany mieru a väčšieho kultúrneho porozumenia. Aj v dnešnej dobe je určite potrebné podporovať túto prvotnú myšlienku a snažiť sa o rozširovanie obzorov mladých ľudí.

viac info

Opäť sme pomáhali

Rozhodnutie darovať krv má veľký význam, pretože môže zmeniť, resp. zvrátiť osud iného človeka a zachrániť mu život. Valentínska kvapka krvi sa preto stala neodmysliteľnou súčasťou našej školy.

viac info

Školský turnaj v silovom trojboji

Zhyb podhmatom, tlak na lavičke a drep. To boli disciplíny, v ktorých si zasúťažili žiaci všetkých ročníkov. Stačilo sa prihlásiť a prísť 15. 2. 2017 do športovej haly. Atmosféra bola od rána napätá. Začalo sa vážením, keďže v tlaku a drepe sa súťažilo s polovicou vlastnej hmotnosti, aby boli sily vyrovnané.

viac info

ITF Slovakia tour 2017

V dňoch 26. 01. – 29. 01. 2017 prebiehalo v Bratislavskej Inchebe“ ITF Slovakia tour“ na podujatí „Danubius gastro 2017“.

viac info
1 2 3 4 5