Tatranský kuchár 2015

Finálové kolo tejto gastronomickej súťaže sa konalo 10.6.2015 v Grand Hoteli Starý Smokovec. Postupovalo sa na základe dopredu odovzdaných kalkulácii a fotografie súťažného jedla. Súťažil som v kategórii kuchár junior, to sú mladí kuchári do 21 rokov.

Súťaž spočívala v príprave moderného, inovatívneho pokrmu ktorého základnú ingredienciu tvoril chrbát z diviaka. Pripravoval som chrbát zabalený v zemiakovom ceste s dvoma druhmi pyré, omáčkou z červeného vína a grilovanými cherry paradajkami s oreganovým olejom. Hodnotiaci komisári veľmi kladne hodnotili kvalitu úpravy mäsa. Zoznámil som sa s ostatnými súťažiacimi, s ktorými sme si navzájom vymenili skúsenosti.

Súťaž bola spojená s 24.jarnou gastronomickou výstavou, kde kuchári ukázali ich kreativitu na tanieri v studenej kuchyni a cukrári predviedli svoje "sladké" umenie. Umiestnil som sa na treťom mieste. Chcel by som sa týmto poďakovať pani profesorke Strečkovej, že mi pomohla pripraviť sa na súťaž.

 

 

Juraj Kopčík, IV.A