Talianska kuchyňa
Buon giorno! Dobrý deň v Taliansku, vlastne v talianskej kuchyni, na hodine CCJ v II. A. Čo vám z tejto kuchyne dnes ponúkame?
Caprese v modernon štýle ( paradajka, mozzarella, bazalkové pesto),
Focaccia so sušenými paradajkami,
Ravioly s mletým mäsom,
Lasagne so syrom a špenátom,
Rezy Barozzi,
Panna cotta s malinami.
3. 2. 2022 - žiaci II. A spolu so svojimi učiteľkami Ing. Luciou Bučkovou a MVDr. Julianou Mihályovou na Cvičeniach z technológie prípravy pokrmov pripravovali a servírovali talianske pokrmy formou bufetového stola. Bola to ich prvá skúsenosť s takouto formou prezentácie národných kuchýň.
Prečo práve talianska kuchyňa?
Vo februári Taliansko priťahuje zraky celého sveta benátskym karnevalom.
A aj sv. Valentín, ktorého deň je taktiež v tomto mesiaci, pochádzal z Talianska.
Žiaci si ju i z týchto dôvodov sami vybrali, hľadali receptúry pokrmov a v spolupráci s vyučujúcimi pripravili ponukový list. Niektorí si ich aj vyskúšali na predchádzajúcich cvičeniach.
Škoda, že zopár ich muselo zostať doma pre povinnú karanténu a nemohli sa cvičenia zúčastniť.
Žiaci sa tešili zo svojej práce a prejavili záujem zopakovať si takéto cvičenie, ale už s inou národnou kuchyňou.