Talianska kuchyňa

Buon giorno! Dobrý deň v Taliansku, vlastne v talianskej kuchyni, na hodine CCJ v II. A. Čo vám z tejto kuchyne dnes ponúkame?

Caprese  v modernon štýle ( paradajka, mozzarella, bazalkové pesto),

Focaccia so sušenými paradajkami,

Ravioly s mletým mäsom,

Lasagne so syrom a špenátom,

Rezy Barozzi,

Panna cotta s malinami.

3. 2. 2022 - žiaci II. A spolu so svojimi učiteľkami Ing. Luciou Bučkovou a MVDr. Julianou Mihályovou na Cvičeniach z technológie prípravy pokrmov pripravovali  a servírovali talianske pokrmy formou bufetového stola. Bola to ich prvá skúsenosť  s takouto formou  prezentácie národných kuchýň.

Prečo práve talianska kuchyňa?

Vo februári Taliansko priťahuje zraky celého sveta  benátskym karnevalom.

A aj sv. Valentín, ktorého deň je taktiež v tomto mesiaci, pochádzal z Talianska.

Žiaci si ju i z týchto dôvodov sami vybrali, hľadali receptúry pokrmov a v spolupráci  s vyučujúcimi pripravili ponukový list. Niektorí si ich aj vyskúšali na predchádzajúcich cvičeniach.

Škoda, že zopár ich muselo zostať doma pre povinnú karanténu a nemohli sa cvičenia zúčastniť.

Žiaci sa tešili zo svojej práce a prejavili záujem zopakovať si  takéto cvičenie, ale  už s inou národnou kuchyňou.