Prvé výročie otvorenia Disneylandu na Slovensku - V. A - 2022

Dňa 22. 3. 2022 čakala žiakov V. A skúška, na ktorú sa pripravovali počas celého svojho štúdia na tejto škole. V tento deň sa na našej škole realizovala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky vo forme recepcie na rozprávkovú tému Prvé výročie otvorenia Disneylandu na Slovensku. Táto akcia nám mala ukázať, že mesiace starostí, stresu a hádania sú na niečo dobré, a že dokážeme pracovať ako tím.

Hlavným cieľom tejto akcie bolo preniesť hostí do rozprávkového sveta, kde zabudnú na svoje starosti. Celá výzdoba  sa odvíjala od kráľovsky modrej farby, sviečok a svetielok. Hostia sa taktiež mohli niečo dozvedieť vďaka časovej osi, ktorá symbolizuje začiatky Disney Studios až po ich najnovšie filmy. Výzdoba bola okúzľujúca, ale očariť hostí našimi skúsenosťami a zručnosťami bolo pre nás dôležitejšie. Veď práve na to sme sa pripravovali počas celého štúdia na Hotelovej akadémii. Ponuka jedál bola rozmanitá a sme si istí, že si všetci hostia prišli na svoje. V studenom bufete vás mohli očariť  Cviklové palacinky s chrenovou penou, Zelerová paštéta s bylinkami ponúkaná s pečivom, Kuracie rolády plnené šampiňónmi taktiež aj Rozmarínový koláčik s lososom. V podobe fingerfood sme ponúkali našim hosťom Mini hamburgery s medovo-horčicovým dipom, Bravčový strips v jogurtovej  omáčke, lahodné Quacamole košíčky, Syrovú penu s brusnicovým coulis. Šaláty, ktorí si hostia mohli vychutnať boli mäsité aj bezmäsité. Mäsitý  ponúkaný Cícerový šalát s kuracím mäsom, ale aj bezmäsitý Rukolový šalát s mangom a kešu orieškami. Teplé bufety ponúkali Tresku s citronovo-cesnakovým maslom, grilovanou  zeleninou a americkými zemiakmi, Morčacie ragú s glazovanou šalotkou a basmati ryžou, Bravčovú panenku obalenú v sezame so slivkovou omáčkou a domácimi krupicovými ňokami. Ponuku bezmäsitých teplých jedál tvorili Quinche slaný koláč s baby špenátom a cherry paradajkami taktiež aj Škoricové vafle máčané v slanom karamele. Z múčnikov a dezertov si hostia mohli pochutiť na Pistáciových mini tortičkách s malinovým krémom, čučoriedky v parížskom kréme a sladké a trblietavé Mickey cake pops.

Naši spolužiaci naším hosťom taktiež ukázali svoje odborné schopnosti prostredníctvom ukážok, zložitej obsluhy ako je flambovanie, servis bieleho vína, barmanské, ale aj  baristické ukážky, servis koktejlu a šalátu, tranšírovanie kurčaťa, predstava slávnostnej tabule.

Na spestrenie nášho večera sme zorganizovali kultúrny program v zložení husľového sóla, spevu a spoločenského tanca na všetkým známe Disney skladby. Hostia pri odchode taktiež dostali prezent v podobe mydla, ktoré im môže slúžiť ako spomienka na tento príjemný večer.

Bohužiaľ, kvôli dnešnej pandemickej situácií sme nemali možnosť predávať vstupenky na našu praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky širokej verejnosti. Našimi hosťami sa stali členovia našich rodín a známi. Chceli by sme sa poďakovať našim sponzorom, ktorí sa rozhodli podporiť nás a znížiť naše výdavky.  V mene celej V. A sme taktiež  vďační aj našim rodičom a okruhu našich blízkych za vyjadrenie podpory v týchto maturitných, pre nás, stresových časoch. Radi by sme poďakovali učiteľom, ktorí mali s nami trpezlivosť a viedli nás touto maturitnou cestou. 

Sára Mašľárová, marketingový pracovník, V. A