Majster kávy Junior – Danubius Gastro Bratislava 2012
Je január nový rok 2012 a pre nás čiže Michala Sukovského alias Michal El Niňo Sukovský a Krestiána Schlachtu sa začal rok plný výziev a to tak v osobnom živote ako aj na poli gastronómie.
Obom nám učarovala baristika ale aj barmanstvo a tak sme s radosťou prijali ponuku zúčastniť sa baristickej súťaže „Majster kávy Junior“ – organizovanej v jednej z hál Bratislavskej Incheby na najväčšom gastronomickom podujatí na Slovensku „Danubius Gastro Bratislava“. Toto podujatie združuje pod jednu strechu všetko, čo sa točí okolo gastronómie a cestovného ruchu. Miesto je určené pre vystavovateľov i predajcov gastronomickej techniky ale i zariadenia reštaurácií či hotelov. Rovnako sa tu môžu prezentovať organizácie pracujúce v cestovnom ruchu ako napr. cestovné kancelárie ale aj všetkých samosprávnych krajov na Slovensku, aby sa touto cestou zviditeľnili a mohli nadviazať nové kontrakty a zároveň prezentovať sa.
Popri všetkom tom sa na výstavisku organizuje viacero súťaží, ktoré bezprostredne s gastronómiou súvisia ako napr. súťaže – carvingu, súťaž barmanov, súťaž kuchárov v niekoľkých disciplínach, súťaž cukrárska a tiež naša baristická.
„Majster kávy Juniour“ – sa konala 20.01.2012 . Začiatok pre nás však bol už deň pred samotnou súťažou, pretože sme využili možnosť poskytovanú organizátorom a to, môcť si vyskúšať prípravu povinných espress a cappuccín priamo na strojoch, na ktorých sme pracovali v deň súťaže. Propozície súťaže totiž umožňovali súťažiť v dvoch kategóriách a to:
Kategorie A: espresso, cappuccino a volný nápoj z espressa (súťažil Mišo Sukovský)
Kategoria B: espresso, cappuccino (súťažil Kristián Schlachta).
Časový limit A: 15 minút
Časový limit B: 10 minút
Odborný garant soutěže: Roberto Trevisan a Stanislav Cibuľa
Oboch nás zmáhala nervozita pred i počas súťaže čo sa prejavilo na výkonoch, no aj tak sme získali ocenenie za najlepší voľný nápoj – teda získal ho Mišo, no oboch nás to veľmi potešilo a naštartovalo do ďalších nácvikov a súťaží.
Bolo to super, odporúčame všetkým si niečo také vyskúšať.
Mišo a Kristián