Košický kuchár 2019

Dňa 16. aprila 2019 prebiehala v Congress Hotel Centrum Košice súťaž Košický kuchár 2019, ktorá bola organizovaná Košickým klubom kuchárov a cukrárov. Súťaž mala mnoho kategórii. Dve základné boli kuchár/cukrár senior a junior, tie sa ďalej členili na živé varenie, studená kuchyňa, torty, zákusky a reštauračné dezerty.

My sme súťažili v kategórii reštauračný dezert. Pripravili sme si čokoládový raw dezert s parfumovanou espumou , malinovým coulis  a dekoráciami z karamelu a čokolády. V tejto kategórii bolo osem súťažiacich. Vyhodnotenie súťaže bolo pre nás neočakávané. Získali sme prvé miesto a stali sme sa absolútnymi víťazmi v kategórii cukrár junior. Sme radi,  že sme sa mohli tejto súťaže zúčastniť a obohatiť svoje poznanie o nové trendy. 

 Tomáš Olejčuk a Helena Kosťová IV. C