Jarná gastronomická výstava 2016

Ako každý rok, tak aj tento, sme sa my, žiaci Hotelovej akadémie v Prešove, zúčastnili ďalšieho ročníka májovej gastronomickej výstavy, ktorá sa konala 04. 05. 2016 na SSOŠ Mladosť, Pod Kalváriou v Prešove.

 Na tejto výstave sme všetkým predviedli pekné variácie z morských plodov spolu so zeleninovými prílohami, ktoré boli súčasťou studených mís. Tieto studené výrobky pripravovali žiaci I.C triedy Klaudia Jana Kekeľová, Helena Kosťová, Tomáš Olejčuk a Juraj Kopčík z V.A triedy  za asistencie pani profesorky Strečkovej.  Sme veľmi radi, že už ako prváci sme priložili ruky k dielu a mohli sa podieľať na príprave tak náročných výrobkov. Určite nám k tomu dopomohli pravidelné stretnutia na gastronomickom krúžku.

Výstava bola prehliadkou nielen studených mís, ale takisto aj cukrárenských výrobkov, kde sme, samozrejme, mali tiež zastúpenie. Slávnostná misa z ovocných dezertov a čokoladového truffle, ktorú pripravovali  žiačky II.A triedy Lenka Kovalčíková a Klaudia Krupková pod vedením pani profesorky Mojzešovej  mali takisto veľký úspech.

Táto májová výstava bola pre nás veľkou skúsenosťou a už teraz sa tešíme na ďalšiu príležitosť ukázať svoju kreativitu.

Hela Kosťová, Tomáš Olejčuk