Jarná gastronomická výstava 2015

PREŠOVSKÝ KLUB KUCHÁROV A CUKRÁROV, ktorému predsedá pán Ivan Kopčák usporiadal 7. mája 2015 ďalší ročník gastronomickej výstavy. Výstava výrobkov studenej kuchyne sa konala na Súkromnej strednej odbornej škole Mladosť, Pod Kalváriou. Žiaci zo stredných odborných škôl, my hoteláci a šikovní kuchári z brandže prišli ukázať svoje nápady a nové trendy v gastronómii. Všetko na tanieroch či zrkadlách muselo byť na pohľad dokonalé. Všade bolo vidieť poriadny kus práce.

Naša škola sa prezentovala výrobkami studenej kuchyne. Názov Morská fúzia bol zvolený pre rozmanitosť surovín, na vytvorenie sme použili morské ryby,tuniaka a žraloka ktoré boli doplnené jarnou zeleninou. Pri príprave bola potrebná plná sústredenosť a šikovnosť našich rúk. Žiaci našej školy Juraj Kopčík a Pavol Mičo pod vedením pani profesorky Strečkovej a pani profesorky Greifovej odviedli kus ,,hodinkárskej práce”. Pri príprave výrobkov vypomohla Viktória Lesná z I. A triedy, nádejná adeptka  gastronómie.  Aj keď práca si vyžiadala značnú trpezlivosť a zručnosť, výsledný efekt bol potešujúci a priniesol zadosťučinenie.

Juraj Kopčík