Gastronomický seminár 2016

Dňa 7. 4. 2016 sa konal na SSOŠ Pod Kalváriou v Prešove gastronomický seminár na tému „Konfitované a sous vide produkty“, ktorý organizoval Bidvest Slovakia s. r. o. a Prešovský klub kuchárov a cukrárov.

Z našej školy sa seminára zúčastnilo 22 žiakov prvého až piateho ročníka, ktorí návštevujú gastronomický krúžok, ale aj žiaci prejavujúci hlbší záujem o tento odbor. Za pedagógov vyučujúcich odborné technologické predmety boli PaedDr. G. Mojzešová a MVDr. Angela Strečková.

Súčasťou seminára boli ukážky so školiacim lektorom, šéfkuchárom Marekom Madzikom zo spoločnosti Bidvest. Ďalšími školiteľmi boli známi šéfkuchári Peter Krištof a Milan Poloha, ktorí reprezentovali Slovensko na Svetovom kulinárskom pohári EXPOGAST Luxemburg a Olympiáde kuchárov a cukrárov v Erfurte.

Prezentácie prípravy a servisu kompletného reštauračného menu nám sprístupnili ako sa stať ozajstným výtvarníkom jedla a priniesli konkrétne rady na úpravu a dekorovanie jedál.

V budúcnosti s radosťou privítame pozvanie na podobné semináre.

MVDr. Angela Strečková