6th International Team Contest of Hot Cooking

V dňoch 18. 03. – 23. 03. 2019 sa konal v Casargu v Taliansku gastronomický festival s komplikovane znejúcim názvom „WELLNESS α ZERO WASTE FOOD α BEVERAGE CONTEST CASARGO 2019“.

Zaujímavá výzva organizátorov už šiesteho ročníka súťaže v príprave wellness (fit) menu s minimálnym množstvom kalórií, s preferenciou surovín s nízkym obsahom tukov a vysokým obsahom výživových hodnôt bola súťažou, ktorá oslovila aj našich študentov a s vervou sa pustili do príprav.

Súťaže sa za každú prihlásenú školu zúčastnili štyria žiaci, konkrétne dvaja v kuchyni a dvaja v obsluhe. Kuchári zostavili a pripravili trojchodové menu. Súťažiaci zabezpečujúci servis zasa pripravili light aperitív, servírovali pripravené jedlá a doplnili ich ľahkými vínami – ktoré sa chuťou snúbili s jedlami, no zároveň, nesmeli byť príliš alkoholizované. Príprava jedál musela byť dokonale nanormovaná, pretože jedno z kritérií, ktoré sa hodnotili, bola príprava menu bez zbytkových surovín (čiže bez zbytočných strát na surovinách).

V silnej konkurencii 27. súťažných družstiev z 13. krajín Európy získali naši študenti ocenenie za dodržiavanie najlepšej hygieny počas príprav.

Príjemným spestrením účasti na súťaži bolo prekrásne prostredie talianskych Álp.

Na súťaž žiakov pripravovali kolegovia MVDr. Strečková, Ing. Bačíková, PhDr. Šebej.