Recepcia III. C – Otvorenie Casina Royale

Dňa 15. 2. 2023 sa na Hotelovej akadémii v Prešove uskutočnili cvičné praktické maturitné skúšky na tému ,,Otvorenie Casina Royale“. V rámci týchto skúšok sme mali príležitosť preukázať svoje schopnosti v oblasti gastronómie a hostenia. Našou úlohou bolo postarať sa o všetko potrebné, aby sa naši hostia cítili pohodlne a mohli si vychutnať skvelé jedlá a nápoje.

Obsluhujúcimi, manažérmi, kuchármi, nákupom a zároveň hosťami tejto cvičnej praktickej maturitnej skúšky sme boli práve my, žiaci III. C. Pozvali sme našu triednu učiteľku Mgr. Zuzanu Bavoľárovú, ktorá mohla ochutnať naše vynikajúce pokrmy a pripravené nápoje. Po odbornej stránke nás viedli a usmerňovali vyučujúci odborných predmetov Ing. Adela Vašková a PhDr. Marek Šebej.

Prvou úlohou bolo, aby sme v kuchyni pripravili skvelé jedlá. Snažili sme sa o dokonalosť v každom kroku - pri varení, pečení, zdobení pokrmov. Každý z nás mal určenú svoju úlohu, ktorú sme sa snažili zvládnuť čo najlepšie. Náročnosť bola vysoká, ale vďaka tomu sme si uvedomili, aké je dôležité mať správnu koordináciu a zvládanie stresu v kuchyni. Výsledky boli skutočne úžasné - chutné jedlá, skvelé dezerty.

Ďalšou úlohou bolo postarať sa o nápoje a samotné zdobenie miestnosti. Obsluha mala na starosti zručnosti pred zrakom hosťa, prípravu miešaných nápojov, kávy a iných nápojov. Bolo dôležité dbať na správne pomery zložiek, aby sa nápoje podarili a chutili dobre.

Taktiež sme sa snažili o správnu výzdobu miestnosti, v súlade s témou.

Všetci sme si užili túto skúsenosť a naučili sa veľa nových vecí, ktoré nám pomôžu v budúcom pracovnom živote. Uvedomili sme si, že práca v gastronómii a hotelierstve je náročná a vyžaduje si veľa úsilia a zručností.

Článok s fotogalériou