Recepcia III. A - Čardáš dvoch sŕdc

Dňa 15. 2. 2023 v rámci projektového vyučovania a hodín Technológie prípravy pokrmov žiaci III. A realizovali slávnostnú hostinu, recepciu, pri príležitosti vernisáže na tému ,,Čardáš dvoch sŕdc".

Kuchármi,  obsluhujúcimi, manažérmi, nákupom a zároveň hosťami tejto cvičnej realizácie praktickej časti maturitnej skúšky sme boli my, žiaci.  Pozvali sme aj triedneho učiteľa Mgr. M. Pažického. Po odbornej stránke nás viedli a usmerňovali vyučujúce odborných  predmetov Ing. Lucia Bučková a MVDr. Mgr. Juliana Mihályová.

Príprava výrobkov a pokrmov kuchyne, romantická  výzdoba miestnosti  a prestretie stolov sa nieslo v duchu lásky, keďže recepcia sa konala deň po sviatku svätého Valentína.

V ponuke sme  mali mäsové rolády,  šunkovú a  bryndzovú terinku, avokádový mousse, cícerový tatarák, mäsové  tyčinky ako verrines s bylinkovým dipom,  pestré syrové guľky  a cestovinovo-lososový šalát.  K výrobkom studenej kuchyne si hosť mohol vziať jogurtové pečivo. Z teplých pokrmov sme pripravili bravčové líčka na víne so zemiakovými džatkami, kuracie karí s basmati ryžou a zemiakovo-orechové gnochy s ovocným culis a tvarohovo- jogurtovou  omáčkou.

Na múčnikovom stole si hostia mohli  pochutnať na čokoládovej pene,  snehových pusinkách s kávovým krémom a kokosovo-ananásových rezoch.  K slávnostnej atmosfére recepcie  prispeli aj obsluhujúci, ktorí vykonávali praktické zručnosti ako miešanie nápojov,   flambovanie ovocia a príprava  alternatívnych  spôsobov kávy.

Realizácia recepcie nám dala skúsenosti, ktoré využijeme pri našom ďalšom odbornom  vzdelávaní.

Článok s fotogalériou