Recepcia III. A - Čardáš dvoch sŕdc
Kuchármi, obsluhujúcimi, manažérmi, nákupom a zároveň hosťami tejto cvičnej realizácie praktickej časti maturitnej skúšky sme boli my, žiaci. Pozvali sme aj triedneho učiteľa Mgr. M. Pažického. Po odbornej stránke nás viedli a usmerňovali vyučujúce odborných predmetov Ing. Lucia Bučková a MVDr. Mgr. Juliana Mihályová.
Príprava výrobkov a pokrmov kuchyne, romantická výzdoba miestnosti a prestretie stolov sa nieslo v duchu lásky, keďže recepcia sa konala deň po sviatku svätého Valentína.
V ponuke sme mali mäsové rolády, šunkovú a bryndzovú terinku, avokádový mousse, cícerový tatarák, mäsové tyčinky ako verrines s bylinkovým dipom, pestré syrové guľky a cestovinovo-lososový šalát. K výrobkom studenej kuchyne si hosť mohol vziať jogurtové pečivo. Z teplých pokrmov sme pripravili bravčové líčka na víne so zemiakovými džatkami, kuracie karí s basmati ryžou a zemiakovo-orechové gnochy s ovocným culis a tvarohovo- jogurtovou omáčkou.
Na múčnikovom stole si hostia mohli pochutnať na čokoládovej pene, snehových pusinkách s kávovým krémom a kokosovo-ananásových rezoch. K slávnostnej atmosfére recepcie prispeli aj obsluhujúci, ktorí vykonávali praktické zručnosti ako miešanie nápojov, flambovanie ovocia a príprava alternatívnych spôsobov kávy.
Realizácia recepcie nám dala skúsenosti, ktoré využijeme pri našom ďalšom odbornom vzdelávaní.