Záložka do kníh spája slovenské školy

V mesiacoch september až november prebiehal na celom Slovensku projekt s názvom Záložka do kníh spája slovenské školy.

viac info

Imatrikulácia alebo „imatka” sa niesla v znamení dobrej nálady

Imatrikulácia prvákov sa už u nás stala „malou tradíciou“. Ale, ako to vlastne celé prebiehalo?

viac info

Prepojenie teórie s praxou pomocou programu HOTS na Hotelovej akadémii v Prešove

V roku 1998 Hotelová akadémia Prešov nadviazala spoluprácu s Nadáciou pre vzdelávanie v hotelierstve - La Fondation pour la Formation Hôteliere (FFH) so sídlom v Ženeve (Švajčiarsko). V apríli 2015 sa v priestoroch Hotelovej akadémie Prešov uskutočnil seminár venovaný „Prevádzkovému a strategickému plánovaniu pri prevádzke hotela“. Účastníkmi seminára boli aj učitelia odborných ekonomických predmetov na Hotelovej akadémii Prešov.

viac info

Exkurzia v pivovare

Na začiatku októbra sa žiaci druhých ročníkov zúčastnili na exkurzie v pivovare Šariš vo Veľkom Šariši. Profesionánle odprezentovaný postup výroby piva ako aj skladovanie a expedícia piva určite zhmotnil teoretické poznatky z hodín TOB a prispel tak k uceleniu učiva.

viac info

Deň výživy 2018

16. október je vyhlásený za Svetový deň výživy. Aj v našej škole sme si tento deň pripomenuli v stredu , 17. októbra, a to reláciou v školskom rozhlase na spomínanú tému a ponukou zdravej desiaty v školskom bufete počas veľkej prestávky pre učiteľov a žiakov školy.

viac info

Spolupráca s Komisiou Fulbright

Komisia J.W. Fulbright pre vzdelávacie výmeny v Slovenskej republike sa pomaly dostáva do povedomia aj u nás na Hotelovej akadémii. Po pár rokoch od odchodu posledného lektora pre anglický jazyk, k nám tento rok zavítal nový „native speaker“ Nathaniel Tapsak z USA, a to práve vďaka projektu nadácie Fulbright. Nathaniel bude na našej škole pôsobiť celý školský rok ako asistent učiteľa. Žiaci si tak budú môcť precvičiť a zlepšiť anglický jazyk na hodinách komunikácie, v rámci krúžku „Anglický klub“, ktorý vedie Nathaniel, či pri menej formálnych stretnutiach, napríklad v našej kaviarni Floriánka.

viac info

Prešov číta rád 2018

V dňoch 26. až 28. septembra 2018 sa naša škola opäť zapojila do projektu Prešov číta rád. Podobne, ako po minulé roky, aj v tomto školskom roku sa učitelia stretli so známymi osobnosťami literatúry, Martou Fartelovovou a Kristínou Mišovičovou, zase k nám zavítal Dado Nagy a priviedol si so sebou autorku knihy Mengeleho dievča, Veroniku Homolovú Tóthovú.

viac info

Na Kráľovej holi...

Na Kráľovej holi, stojí strom zelený – ubezpečuje známa a veľmi pekná horehronská pieseň. A nielen táto pieseň, ale aj mnohé legendy o Kráľovej holi nás presvedčili obuť si turistické topánky a zdolať túto „strechu Slovenska“.

viac info

Kožaz 2018

V dňoch 5. 9. 2018 – 7. 9. 2018 sa žiaci našej školy zúčastnili každoročného branného výcviku KOŽAZ - Kurz ochrany života a zdravia. Kurz sa konal na mieste Drienica, v horskom hoteli Javorná.

viac info
1 2 3 4 >>>