Medzinárodný gastroseminár Opava 2018

V dňoch 17. - 23. 6. 2018 sa uskutočnil medzinárodný Gastroseminár organizovaný AEHT a Katedrou Lázenství, gastronómie a turizmu Sliezskej univerzity v Opave. Workshopu sa zúčastnilo české družstvo z Opavy, srbské družstvo z Nového Sadu, maďarské družstvo z Budapešti, ukrajinské družstvo z Odesy a družstvo z Hotelovej akadémie v Prešove v zostave MVDr. Juliana Mihályová a Mgr. Ľudmila Krompaská.

viac info

Muvina 2018

Dňa 14. – 15. júna 2018 sa uskutočnil 23. ročník medzinárodnej súťaže Muvina. Na túto prehliadku prichádzajú vína z celého sveta, pozývajú sa odborníci - enológovia z rôznych štátov sveta, aby degustovali vína a ocenili ich medailami. Do súťaže je možné prihlásiť vína všetkých kategórií - vína biele, ružové, červené, vína šumivé a dezertné.

viac info

Exkurzia Solivar 2018

Počas maturitných skúšok sme sa my, žiaci I.D, spolu s pani učiteľkou Ing. Luciou Bučkovou a pani učiteľkou Ing. Alenou Goliášovou vybrali na exkurziu do prešovských solivarov.

viac info

Chuť žiť

Dňa 29. mája 2018 sa žiaci našej triedy zúčastnili workshopu Chuť žiť, na ktorom boli oboznámení o rôznych poruchách príjmu potravy.

viac info

Sprievodcovské služby v uliciach Prešova

Služby cestovného ruchu je povinne voliteľný predmet, pre ktorý sme sa rozhodli už v treťom ročníku. Okrem rôznych prezentácii, riešenia prípadových štúdii, odborných exkurzii sme sa zamerali aj sprievodcovskú činnosť.

viac info

Olympijský deň 2018

Slovenský olympijský výbor využíva Olympijský deň ako príležitosť na to, aby motivoval ľudí k tomu, že budú vykonávať čo i len tie najjednoduchšie aktivity, aby boli viac fyzicky aktívni. Napríklad, čo keby do školy išli na bicykli alebo pešo a nie autom, alebo keby šli po schodoch a nepoužili výťah. Aj malý pohyb sa počíta!

viac info

Odborná exkurzia - Košice 2018

Trieda IV. D sa 17. mája 2018 zúčastnila odbornej exkurzie v reštaurácii McDonald´s v Košiciach a v Golden Royal Boutique Hoteli. V reštaurácii McDonald´s sme si rozšírili svoje poznatky o systéme rýchleho stravovania. Počas prednášky sme za správne zodpovedané otázky získali odmenu vo forme zmrzliny. V hoteli Golden Royal Boutique sme si mohli overiť implementáciu Vyhlášky MH č. 277/2008 Z. z. o kategorizácii ubytovacích zariadení.

viac info

Olympíjsky festival 2018

Dňa 17.05.2018 sa v Športovej hale Hotelovej akadémie uskutočnil Olympijský festival pre žiakov 1. a 2. ročníka. Festival pozostával zo siedmich disciplín: kop na bránu, florbalový slalom, vozíky, hod na basketbalový kôš, fitlopty, bedminton a frisbee.

viac info

Hoteláci milujú svoje mesto 2018

Iniciatíva Kresťania v Prešove a kresťanské spoločenstvá v spolupráci s mestom Prešov organizovala 2. ročník celomestského festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti „Milujem svoje mesto“, ktorého cieľom je dobrovoľnícka pomoc pri úprave a skrášlení Prešova. Záštitu nad akciou prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová a predseda PSK PaedDr. Milan Majerský, PhD.

viac info

IV. D v Slovenskom raji

14. 5. 2016 sme sa my žiaci IV.D, vyznávači prírody a adrenalínu, o 6:45 stretli na železničnej stanici v Prešove.

viac info
<<< 1 2 3 4 5 ... 6 7