Medzinárodný workshop OPAVA 2016

V dňoch 27. 6. – 1. 7. 2016 na Filozoficko – prírodovedeckej fakulte Slezskej univerzity v Opave prebiehal štvrtý ročník Medzinárodného gastronomického workshopu, ktorý organizoval Ústav kúpeľníctva, gastronómie a turizmu . Medzi účastníkov workshopu patrili dvojčlenné družstvá z Česka, Srbska, Ukrajiny, Maďarska a Slovenska.

viac info

Someliéri Hotelovej akadémie v Prešove aktívni aj v školskom roku 2015 – 2016

Práca našich študentov v somelierskom krúžku zaujala nielen našich pedagógov, ale aj širokú verejnosť. Svojím vystupovaním, správaním, oblečením boli stredobodom pozornosti pri rôznych akciách organizovaných školou ale aj na rôznych akciách mimo školy. Študenti počas školského roku zabezpečovali akcie ako Eurocup 2015, DOD pri ponuke a servise vín od rôznych slovenských výrobcov. Spôsob prezentácie, servisu, ponuky a vystupovanie someliérov zaujalo viacerých hostí zo Slovenska ale aj zo zahraničia. Naši somelieri boli veľmi nápomocní v hoteli Permon na Wine Day 2015, kde získali aj veľa skúseností a vedomosti o víne. Ich prácu veľmi pochvalne ocenili hostia, vinári, ale aj manažment hotela.

viac info

Kľúč od pevnosti Stará Ľubovňa

V dňoch 10.6 – 12.6. 2016 sa študenti Hotelovej akadémie zúčastnili už 22.ročníka celoslovenskej súťaže „Kľúč od pevnosti Stará Ľubovňa“.

viac info

Plavecký výcvik

Pondelok, 23. mája bol prvým maturitným dňom, no aj prvým dňom nášho plaveckého výcviku, ktorý sme my druháci absolvovali v aquaparku Delňa.

viac info

Olympijské festivaly 2016

V roku 2016 vstupujú Olympijské festivaly Slovenska do svojho už deviateho ročníka, ktorý bude prebiehať pod tradičným heslom „RÝCHLEJŠIE, VYŠŠIE, SILNEJŠIE, ČESTNE A V PRIATEĽSTVE.“ Tak, ako po predchádzajúce roky, OFS sa uskutočňujú pod patronátom predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

viac info

POTULKY PO SLOVENSKOM RAJI

12. 5. 2016 sme sa my – vyznávači prírody a adrenalínu o 6 30 „zrazili“ na železničnej stanici v Prešove.

viac info

POTULKY PO SLOVENSKOM KRASE

Dňa 9.5.2016 perspektívni hoteláci robili prijímacie skúšky a my zálesaci (nie záškoláci) sme vyrazili do prírody.

viac info

Gastronomický seminár 2016

Dňa 7. 4. 2016 sa konal na SSOŠ Pod Kalváriou v Prešove gastronomický seminár na tému „Konfitované a sous vide produkty“, ktorý organizoval Bidvest Slovakia s. r. o. a Prešovský klub kuchárov a cukrárov.

viac info

Účelové cvičenia

9. 5. 2016 sa uskutočnili 2. a 4. účelové cvičenia žiakov 1. a 2. ročníkov. Účelové cvičenia so zameraním na poskytovanie prvej pomoci zorganizovala vedúca PK PaedDr. Martina Frantová v spolupráci s členmi ČK.

viac info

Jarná gastronomická výstava 2016

Ako každý rok, tak aj tento, sme sa my, žiaci Hotelovej akadémie v Prešove, zúčastnili ďalšieho ročníka májovej gastronomickej výstavy, ktorá sa konala 04. 05. 2016 na SSOŠ Mladosť, Pod Kalváriou v Prešove.

viac info
<<< 1 2 3 4