8th Bartender G&T Cup Competition , Bled, Slovenia 2013

V termíne 03 0.4. – 05. 04. sa konal 8th Bartender G&T Cup Competition v Slovinskom Blede, Súťaže sa zúčastinilo 25 barmanov zo Slovenska, Česka, Talianska, Chorvátska a Slovinska. Našu školu sme v Slovinsku zastupovali dvaja žiaci – Michal Sukovský a Kristián Schlachta z V. D triedy. Na súťaž nás sprevádzali riaditeľ školy MVDr. Šenko Jozef a Mgr. Harčariková Ľudmila.

viac info

BACARDI - MARTINI PODĚBRADY CUP 2013

V dňoch 18. 03 a 19. 03. 2013 sa konala v českých Poděbradoch barmanská súťaž juniorov „Bacardi Martini cup 2012“. Našu školu sme na súťaži reprezentovali dvaja – Michal Sukovský z V. D a Patrik Varga z III. C triedy.

viac info

1st Fish & Cooking Aveiro Festival

V dňoch 17. – 20. apríla 2013 sme našu školu reprezentovali na 1st Fish&Cooking Festivale v Portugalskom Aveire. Náš tím zastupovali Richard Fialka zo IV. D triedy a bol súťažiacim v kategórii bar a reštaurácia a Miriam Šarišská z III. C triedy, ktorá súťažila v kategórii kuchyňa. Na súťaž nás sprevádzala Mgr. Ľudmila Harčariková. Usporiadajúcou školou bola Escola de Formação Profissional em Turismo de Aveiro.

viac info

Barista Junior 2013, Nové Zámky

Naša škola sa aj tento rok zúčastnila na už piatom ročníku majstrovstiev Slovenska Juniorov – Barista Junior 2013, ktoré sa konali v dňoch 19. a 20. marca. Reprezentovala ju Ivana Palgutová z II.B. Ako morálna podpora, sprievod a dúfajme aj budúcoročná súťažiaca ju bola podporiť Danka Maľarová z III.A.

viac info

Mladý barista 2013, Námestovo

V Námestove sa 10. apríla 2013 konal druhý ročník baristickej súťaže Mladý barista, ktorej sa ako minulý tak aj tento rok zúčastnila naša škola, ktorú reprezentovali Ivana Palgutová z II.B a Dana Maľarová z III.A.

viac info

Casargo 2013

V termíne od 23.3. do 28.3.2013 sme reprezentovali našu školu v zložení Ivana Palgutová z II.B, Dana Maľarová z III..A za obsluhu a bar, Miriam Šarišská a Júlia Sedláková za kuchyňu obidve z III.C spolu s učiteľmi Mgr. Pažickým, MVDr. Strečkovou a p. Krajňákom v talianskom Casargu na medzinárodnej gastronomickej súťaži Wellness food&beverage contest Casargo 2013. Súťaž usporiadala stredná odborná škola Centro di formazione professionale albeghiero Casargo.

viac info

Obvodné kolá vo volejbale stredných škôl

V dňoch 5.3.2013(chlapci), 6.3 a 21.3.2013(dievčatá) sa študenti našej školy zúčastnili obvodných kôl vo volejbale SŠ. Chlapci po dvoch víťazstvách a jednej prehre (s tradičným rivalom - Gym. Sv. Moniky) nepostúpili do ďalšieho kola. Dievčatám sa darilo viac a po troch jednoznačných víťazstvách a jednej tesnej prehre postúpili do nadstavbového kola.

viac info

Školské kolo baristickej súťaže 2013

Vo štvrtok 28. februára 2013 sa v odborných učebniach C2 a C3 uskutočnil 2. ročník školského kola baristickej súťaže. Hotelová akadémia Prešov ho pripravila v spolupráci so Školou baristu, Cuba Libre Cafe & Cocktail Bar a spoločnosťou Musetti Slovensko. Školské kolo bolo určené pre doterajších absolventov baristických kurzov a nadšencov kávy a baristiky. Súťaž sa začala písomným testom a pokračovala preskúšaním kávovaru a mlynčeka, žrebovaním poradia a diskusiou. Ďalšou časťou bola praktická príprava 4 porcií espressa a 4 porcií cappuccina v časovom limite 10 minút. Okrem techniky prípravy a chute nápojov sa hodnotilo aj vystupovanie a prezentácia baristu. Počet súťažiacich bol limitovaný a nás teší záujem zo strany žiakov.

viac info

Školské kolo olympiády v anglickom jazyku v školskom roku 2012-13

Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku sa konalo 18. a 19. decembra 2012. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách podľa úrovní a ročníkov.

viac info

Súťaž EXPERT 2012

Dňa 5.12.2012 sa na Hotelovej akadémii konala súťaž EXPERT-geniality show. Organizátorom súťaže je Talentída, n.o. a je určená pre naozaj šikovných žiakov z celého Slovenska.

viac info
<<< 1 2