Zlatý Amos 2011

V dňoch 14 -16. apríla „Hotelka“ vyslala do Košíc zohraný tím bojovníkov. Zúčastnili sme sa semifinálového a finálového kola ankety Zlatý Amos 2011. Žiaci Jurčišin, Oriňáková, Džupinková, Čuhová a Sukovský zabojovali vo štvrtkovom semifinále spolu s pánom riaditeľom Šenkom v programe „Hotelka talkshow“, ktorý si krvopotne pripravili. Výrazne im pomohla podpora fanúšikov (Servátka, Župina, Čekanová, Schlachta a fotografa Ferenčíka) pod vedením pani učiteľky Pipkovej a Servátkovej.

viac info

LVVK žiakov I. ročníka

Lyžiarsky výcvik prebiehal vo výborných podmienkach - dostatok snehu, vhodné terény a vleky. Žiaci lyžovali v strediskách Spišské Bystré – Kubašok a Štrbské Pleso. Výcvik jednotlivých družstiev viedli inštruktori. Pedagógovia motivovali, riadili a regulovali výcvik tak, aby prebiehal účelne a viedol k stanovenému cieľu. Výcviku sa venovali 3 hodiny predpoludním a 2 hodiny popoludní podľa plánu a individuálnych predpokladov jednotlivcov. Na záver kurzu bol zrealizovaný pretek v zjazde a slalome. Po výcviku bolo osobné voľno a odpočinok a príprava na večerný program, v predposledný deň sa konal karneval. Kurz dopomohol tiež k lepšiemu spoznaniu sa v rámci svojich kolektívov.

viac info

Naši žiaci miešajú nápoje aj na TV LUX

pozrite si video z relácie" DOMA JE DOMA" s hosťom Mgr. Marekom Sotákom, zástupcom riaditeľa školy. (Príspevok začína na 25:15 minúte videa)

viac info

Na skle maľované

Poľský muzikál libertistu Ernesta Brylla a skladateľky Katarzyny Gartnerovej sa v SND hral s prestávkami takmer tridsať rokov a spája sa s Michalom Dočolomanským v postave Jánošíka. V roku 1993 inscenovalo Na Skle maľované aj Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

viac info

Ponuka voliteľných predmetov na školský rok 2011/12

Stiahnite si vo formáte .doc

viac info

Mikulášsky večierok

Čas rozdávania lásky, darčekov a prekvapení je Mikuláš. Dňa 6. 12. 2010 sa stretli deti našich učiteľov s deťmi z detského domova. Večierok im pripravili študenti 4.B triedy v rámci predmetu animácia. Pripraviť návštevu Mikuláša, anjela a čerta, tradičné balíčky a milý program bolo náplňou práce našich žiakov. Takto strávený čas vo vyzdobenej Floriánke pri krbe je pre nás všetkých krásnym začiatkom adventu.

viac info

Imatrikulácia

Dňa 15. novembra sa konala v PKO každoročná imatrikulácia študentov našej školy.

viac info

Aktivizácia žiackych školských rád

V stredu a štvrtok 27. - 28. októbra 2010 sa uskutočnilo školenie pre členov žiackych školských rád (ŽŠR) stredných škôl z okresov Prešov a Sabinov.

viac info

Prešov stále číta rád

Prešov sa v septembri stáva už tradične hostiteľom akcie „Prešov číta rád.“ Vďaka tomu sa tu každoročne schádzajú známi i menej známi slovenskí spisovatelia, rozhodnutí podeliť sa so svojimi skúsenosťami a úspechmi s ľuďmi, ktorým je literárne cítenie najbližšie. Medzi hosťami sme mali možnosť „natrafiť“ na ostrieľaných umelcov, ale aj na začiatočníkov, novoobjavené talenty. Medzi takých by sme mohli zaradiť aj Mareka Zákopčana, ktorého meno sa aj napriek nízkemu veku a mladému zjavu skloňuje na celom území Slovenska. Marek prijal pozvanie na besedu, ktorú preňho zorganizovala Hotelová akadémia a práve tam sa vyspovedal z toho, čo ho sa najviac desí, prečo pozerá tínedžerske seriály a aké knihy najradšej číta.

viac info

Zaujímavé interview s pánom riaditeľom MVDr. Jozefom Šenkom na TV LUX

viac info
<<< 1 2
<<< 1 2