Street Food Festival V. B 2019

Dňa 4. apríla 2019 sa konala slávnostná recepcia na tému Street Food Festival, ktorá bola časťou praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky. Žiaci, učitelia a ctení hostia budú na tento deň spomínať s úsmevom. Hlavnou manažérkou sa stala naša spolužiačka, ktorá sa funkcie zhostila úžasne a prekonala touto témou všetky očakávania. Žiaci si vybrali tému, s ktorou vedeli bravúrne ohúriť, keďže téma street food je veľmi aktuálna, vo svete žiadaná a na škole sa objavila po prvýkrát.

Recepcia sa konala vo vynovených priestoroch hotelovej akadémie, kde žiaci predviedli svoje zručnosti a odborné znalosti v odbore, ktoré sa naučili počas celého štúdia na škole. Ukázali, že aj tzv. jedlá z ulice môžu byť použité v modernej gastronómii. Žiaci prezentovali syrové misy, hruškovo chrenovú penu s cviklou a karamelizovanou hruškou, steaky z hovädzieho roštenca so šalotkou a šampiňónovou espumou na perlovej omáčke. Ako prílohu použili zemiakový gratin. Nechýbali ani burgre a fish&chips, rôzne sladké dezerty -  cupcaky cheescaky a donuty. K jedlám zvolili vhodné nápoje. Na recepcii nechýbali výborné vína, čapované pivo, miešané drinky, domáce limonády a kávy alternatívnej prípravy.                                                 

V programe vystúpili ARCO Orchestra zo základnej  umeleckej školy v Lipanoch s inštrumentálnou vložkou. Ich vystúpenie dodalo recepcii slávnostné čaro. Nasledujúcim bodom programu boli tanečníci s hip-hopovým tancom z umeleckej školy Art Studio S.O.M. ONE. Ďalším oživením programu bol spevák Dominik Gerda. Počas celého večera vytvárali príjemnú atmosféru muzikanti skupiny Nestor. Hostia si mohli pozrieť rôzne ukážky zručností a prezentácie jednotlivých žiakov. Každý odchádzajúci dostal prezent - drevený odznak s logom akcie Streetfood Festival a tlačenú fotografiu, ktorú si urobili na úvode akcie.

Podľa hodnotiacej komisie sa nám tento večer  vydaril. Bol to večer, pri ktorom sme hosťom uspokojili nielen chuťové poháriky, ale aj ich ostatné zmysly. Akcia by sa nám nepodarila bez pomoci sponzorov, vďaka ktorým sme mali menšie výdavky a taktiež bez skvelých a ochotných učiteľov našej školy. Týmto by sme sa im chceli poďakovať za ich pomoc, rady a podporu. Ďakujeme vám. 

Spracovala Eva Budaiová - Programová manažérka   a Kamila Tychaničová Marketingová manažérka , žiačky V.B triedy Hotelovej akadémie v Prešove.