Prvý workshop Asociácie somelierov SR

12. a 13. februára 2018 organizovala Asociácia somelierov SR prvý workshop v Slovenskom Grobe, ktorý bol určený pre žiakov a učiteľov odborných škôl so zameraním na hotelierstvo. Prezidentka ASSR Beáta Vlnková nás srdečne privítala na workshope, ktorého hlavnou témou bola príprava budúcich somelierov na juniorskú someliersku súťaž.

Prvý deň nás somelier a viceprezident ASSR Miroslav Jajcay oboznámil s témou, ako správne písať testy, ktoré sú súčasťou súťaží. Somelier a člen predstavenstva Asociácie somelierov ČR Libor Nazarčuk nám predviedol, ako správne senzoricky hodnotiť víno.

Ďalšou časťou workshopu bola degustácia a popis vín od enológa Romana Janouška zo Zámockého vinárstva v Pezinku.

Po večeri nás čakala degustácia vo vínnej pivnici penziónu Karolína, kde sme mali možnosť spoznať vybrané značky zahraničných vín.

Druhý deň sme navštívili vinárstvo Karpatská perla v Šenkviciach. Z vyhliadkovej veže sme si vychutnali pohľad na ich vinice, prezreli sme si priestory, kde tieto vína majú svoj zrod a taktiež sme mali možnosť degustovať ich vína.

Sme naozaj radi, že sme mali možnosť zúčastniť sa workshopu, ktorý bol veľkým prínosom teoretických a praktických informácii o víne. Veríme, že nadobudnuté vedomosti uplatnia naši žiaci na somelierských súťažiach. 

Ďakujeme