Oheň náš darca 2017

Dňa 6. júna 2017 organizovala Hotelová akadémia Otta Brucknera v Kežmarku XI. ročník medzinárodnej gastronomickej súťaže v príprave jedál na grile.

Témou toho ročníka bolo spracovanie cvikly vo forme studeného predjedla, príprava  hlavného jedla zo pstruha  a príprava dezertu z ovocia.

Našu školu na podujatí pri príprave grilovaných jedál reprezentovali žiaci Tomáš Gončár, Tomáš Rešetár obaja zo IV. A triedy. Servis pripravených jedál zabezpečil Zima Sebastián z III. C triedy.

Každé súťažné družstvo malo na prípravu a servis jedál 90 minút. 15 minút mali súťažiaci na prípravu pracoviska, 60 minúť na samotnú prípravu jedál a servis a 15 minúť na upratanie pracoviska.  Predsedom hodnotiacej komisie bol Gabriel Kocák z reštaurácie Culinarium Starý Smokovec, verejnosti známy skôr z televízneho programu „15 minútový kuchár“. Po absolvovaní súťažného vystúpenia, predseda hodnotiacej komisie a ďalší dvaja členovia komisie zhodnotili výkon nášho družstva.  Vysoko vyzdvihli kvalitu pripravených jedál a samozrejme poskytli našim žiakom veľmi cenné rady do ďalších pracovných aktivít.

Študenti našej školy získali ocenenie na najlepšie hlavné jedlo pripravené na grile. Žiakov na súťaž pripravovala MVDr. Strečková za technologickú časť a so servisom vypomohla Mgr. Harčariková

Atmosféru podujatia si môžete pozrieť na priložených fotkách.