Noc hollywoodskych hviezd - V. D 2016

Každoročne sa na Hotelovej akadémii na Baštovej ulici koná praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky, na ktorej žiaci piatych ročníkov preukážu svoje teoretické ale aj praktické vedomosti. Pre všetkých študentov je táto časť maturitnej skúšky veľkou výzvou a zároveň zážitkom kde si žiaci vyskúšajú ako sa v reálnom živote plánuje takáto akcia a čo všetko to obnáša.

Na úplnom začiatku hlavný manažér V. D triedy vylosoval slávnostné podujatie - banket. Zvolili sme si tému „Noc hollywoodskych hviezd“. Cieľom banketu bolo, aby sa naši hostia cítili aspoň na chvíľu ako hviezdy v Hollywoode. Každý z nás mal možnosť vybrať si z vopred určených funkcií. Manažérka výrobného strediska spolu s ostatnými kuchármi a cukrármi pracovali na príprave chutného menu, ktoré sa snažili vyšperkovať k dokonalosti. Hostia si mohli pochutiť na balotíne z králika s jablkovým chutney, rolovanom pstruhovi s portobello na hráškovom pyré a ako hlavný chod sme ponúkli konfitované kačacie prsia s rizlingovou kapustou a polentovým souflé. Kačacie prsia sa pripravovali modernou metódou sous – vide (čo znamená varenie vo vákuových vreckách pri nízkej teplote pri ktorej sa zachová chuť jedla). Čerešničkou na torte bol dezert „čokoládovo-karamelová derniéra s citrusovým kulis“ pozostávajúci z jemnej čokoládovej  peny s karamelovým kulerom a citrusovým kulis , dekorovaný orieškami a karambolou, ktorý si u hostí zaslúžil najväčšiu pochvalu. Manažérka odbytového strediska spoločne s obsluhou usilovne nacvičovali súbežný nacvik obsluhy, ktorý je základom banketu. Taktiež pracovali na návrhoch prestierania a výzdoby stolovacej miestnosti . Celá slávnosť bola zdobená v zlato-bordovo-bielej farbe s prvkami Hollywoodu. vlastný drink Amadeus, ktorý obsahoval Becherovku, whiskey Johnnie Walker Red Label, citrónový fresh a Simple sirup. Programová manažérka zabezpečila nezabudnuteľný program, ktorý ocenili všetci hostia. Jeho súčasťou bolo vystúpenie študenta konzervatória Dezidera Kardoša s pantomimickou scénkou, nasledovali tanečníčky s klasickým jazzovým tancom a na záver hviezda večera Peter Ondria, známy slovenský Luis Armstrong, ktorý vystúpením očaril všetkých zúčastnených a dokonalo dotvoril atmosféru hollywoodskeho večera. Na tomto bankete každému z nás veľmi záležalo, preto sme vybudovali pevný tím, ktorý to spolu doviedol do úspešného a šťastného konca.

Silvia Bencúrová, V. D