Jarná gastronomická výstava 2016
Ako každý rok, tak aj tento, sme sa my, žiaci Hotelovej akadémie v Prešove, zúčastnili ďalšieho ročníka májovej gastronomickej výstavy, ktorá sa konala 04. 05. 2016 na SSOŠ Mladosť, Pod Kalváriou v Prešove.
Na tejto výstave sme všetkým predviedli pekné variácie z morských plodov spolu so zeleninovými prílohami, ktoré boli súčasťou studených mís. Tieto studené výrobky pripravovali žiaci I.C triedy Klaudia Jana Kekeľová, Helena Kosťová, Tomáš Olejčuk a Juraj Kopčík z V.A triedy za asistencie pani profesorky Strečkovej. Sme veľmi radi, že už ako prváci sme priložili ruky k dielu a mohli sa podieľať na príprave tak náročných výrobkov. Určite nám k tomu dopomohli pravidelné stretnutia na gastronomickom krúžku.
Výstava bola prehliadkou nielen studených mís, ale takisto aj cukrárenských výrobkov, kde sme, samozrejme, mali tiež zastúpenie. Slávnostná misa z ovocných dezertov a čokoladového truffle, ktorú pripravovali žiačky II.A triedy Lenka Kovalčíková a Klaudia Krupková pod vedením pani profesorky Mojzešovej mali takisto veľký úspech.
Táto májová výstava bola pre nás veľkou skúsenosťou a už teraz sa tešíme na ďalšiu príležitosť ukázať svoju kreativitu.
Hela Kosťová, Tomáš Olejčuk