Chcem byť sommeliérom!

Toto si povedali naši žiaci, ktorí absolvovali trojdňový sommeliérsky kurz pod vedením prezidentky Asociácie sommelierov Slovenskej republiky p. Beáty Vlnkovej.

Účastníci kurzu – mimochodom, bolo to osemnásť žiakov našej školy zo všetkých ročníkov, získali nové a rozšírili si dovtedajšie vedomosti a zručnosti z oblasti sommeliérstva.

Naučili sa postupy pri hodnotení vína. Zdokonalili sa v uplatňovaní základných receptorov čuchu a chuťových pohárikov, konkrétne pri  rozlišovaní základných vôní a chutí.

Žiaci sa dozvedeli tiež mnohé o snúbení jedla a vína,  o servis bieleho, červeného a šumivého vína.

Frekventanti ukončili kurz písomným testom a praktickou skúškou dekantovania červeného vína.

Úspešní absolventi kurzu získali certifikát „Somelier junior“. Veríme, že nadobudnuté vedomosti a zručnosti uplatnia vo svojej budúcej profesijnej kariére.

Kurzu sa zúčastnili tiež kolegovia Ing. Bučková Lucia a Mgr. Marek Šebej.