Chcem byť sommeliérom!
Toto si povedali naši žiaci, ktorí absolvovali trojdňový sommeliérsky kurz pod vedením prezidentky Asociácie sommelierov Slovenskej republiky p. Beáty Vlnkovej.
Účastníci kurzu – mimochodom, bolo to osemnásť žiakov našej školy zo všetkých ročníkov, získali nové a rozšírili si dovtedajšie vedomosti a zručnosti z oblasti sommeliérstva.
Naučili sa postupy pri hodnotení vína. Zdokonalili sa v uplatňovaní základných receptorov čuchu a chuťových pohárikov, konkrétne pri rozlišovaní základných vôní a chutí.
Žiaci sa dozvedeli tiež mnohé o snúbení jedla a vína, o servis bieleho, červeného a šumivého vína.
Frekventanti ukončili kurz písomným testom a praktickou skúškou dekantovania červeného vína.
Úspešní absolventi kurzu získali certifikát „Somelier junior“. Veríme, že nadobudnuté vedomosti a zručnosti uplatnia vo svojej budúcej profesijnej kariére.
Kurzu sa zúčastnili tiež kolegovia Ing. Bučková Lucia a Mgr. Marek Šebej.