2. METRO HORECA SYMPÓZIUM ŠÉFKUCHÁROV A HOTELIEROV A METRO VÍNO ROKA
Generálny partner SZKC spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia s.r.o nadviazalo na veľmi úspešné minuloročné 1. METRO HORECA Sympózium hotelierov a reštauratérov v dňoch 30. a 31. mája 2017 v Kongres Welnes & Spa Resort Hotel SITNO**** Vyhne organizuje 2. METRO HORECA SYMPÓZIUM ŠÉFKUCHÁROV A HOTELIEROV A METRO VÍNO ROKA.
Prvý deň sympózia bol venovaný kuchárom a šéfkuchárom.
V rámci KULINÁRSKEHO DŇA 30. mája 2017 sa konali prezentácie a kulinárske show kuchárskej špičky.
Svoje umenie predviedli:
• Vojto Artz, šéfkuchár METRO Cash&Carry Slovakia
• Braňo Križan, prezident SZKC a šéfkuchár Hotela Matyšák*** Bratislava
• Gabo Kocák, šéfkuchár hotela Lomnica**** Vysoké Tatry
• Michal Konrád, šéfkuchár reštaurácie Fou Zoo, Pan Asian Rastaurant Bratislava
• Peter Ďurčo, majiteľ a šéfkuchár TOP Restaurant Žilina
• Martin Záhumenský, šéfkuchár Mercatale , Taliansko
Sympózium mali možnosť navštíviť a obohatiť svoje odbornú vedomosti aj kolegovia a žiaci našej školy v zostave:
z učiteľského zboru: - MVDr. Šenko Jozef, Mgr. Soták Marek, MVDr. Strečková Angela, Mgr. Harčariková Ľudmila a Mgr. Marek Šebej,
zo žiakov: žiaci II. C triedy, Klaudia Kekeľová, Hela Kosťová a Tomáš Olejčuk.
Bola to výborná príležitosť na obohatenia a rozšírenie poznatkov o novú inšpiráciu a možnosť stretnúť sa na jednom mieste a konzultovať s týmito zvučnými menami kuchárskeho umenia.
Mali sme možnosť a príležitosť vidieť, ochutnať a odniesť si nevšedný zážitok, ktorý sa tak skoro nemusí zopakovať.
Ďakujeme organizátorom METRO Cash & Carry Slovakia s.r.o za možnosť zúčastniť sa skvelého podujatia.