Výsledky - Eurocup 2018
Eurocup Junior Barista
Eurocup Junior Bartender
Vyhodnotenie súťaže EUROCUP 2018
Fotogaléria Eurocup 2018
26. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže „Eurocup 2018“ v Prešov
Medzinárodná barmanská súťaž juniorov sa konala v dňoch 7. a 8. novembra 2018 sa v priestoroch Hotelovej akadémie v Prešove. Uplynulý 26. ročník medzinárodnej súťaže sa konal pod pod záštitou AEHT – Asociácie európskych škôl hotelierstva a turizmu, Slovenskej barmanskej asociácie (SKBA) a Prešovského samosprávneho kraja. Hlavným organizátorom súťaže ako každý rok bola naša Hotelová akadémia v Prešove.
Obohatením podujatia bol v poradí druhý 2. ročník „EUROCUP – BARISTICKÁ SÚŤAŽ“, ktorá bola do formátu EUROCUP zaradená v jubilejnom 25.ročníku v roku 2017.
Baristická súťaž prebiehala v priestoroch školy, vo vynovených stolovacích miestnostiach v prvý deň t. j. 7. novembra 2018. Kávičkári si naozaj prišli na svoje a potešili svoje chuťové poháriky. Okrem nekorunovanej kráľovnej kávy – klasického espressa, pripravovali i lahodné cappuccino. Labužníkov kávy však očakávalo aj prekvapenie vo forme prípravy Tonic espressa. Obľúbený nápoj pripravovali súťažiaci podľa individuálne kreovaných receptúr. Prepojenie chuti toniku podľa vlastného výberu s lahodným espressom, je v dnešnej dobe veľmi často vyhľadávanou pochúťkou. 2. ročníka baristicej súťaže sa zúčastnilo 14 súťažiacich zo Slovenska ale aj zo Slovinska a Českej republiky.
Na barmanskej súťaži sa predstavili juniorskí adepti barmanstva 8. novembra 2018 v priestoroch športovej haly Hotelovej akadémie. Už tradične pripravovali soft i after dinner cocktail podľa receptúr zostavených výlučne pre túto príležitosť. Počas 26. ročníka barmanskej súťaže si zmeralo svoje barmanské zručnosti 61 súťažiacich. Okrem mladých barmanov zo Slovenska sa súťaže zúčastnili aj barmani zo Slovinska, z Českej republiky, Maďarska a Ukrajiny.
Sprievodným podujatím Eurocupu bol Deň otvorených dverí na Hotelovej akadémii v Prešove dňa 8. novembra 2018 v čase od 9,00 do 14,00 hod. Návštevníci mali možnosť nazrieť do priestorov školy a tak sa dozvedieť viac o aktivitách, ktoré škola realizuje. Žiaci HA Prešov pripravili návštevníkom ukážky svojich odborných zručností z oblasti gastronómie, predstavili možnosti odbornej praxe na Slovensku i v zahraničí. Pre záujemcov boli pripravené ochutnávky i prezentácie vo forme workshopov na odborné témy.
Veríme, že v prípade, že ste naše podujatie navštívili, radi sa k nám o rok vrátite.
Do barmanstva