Vitis Trophée Junior 2019

16.05.2019

Dňa 8. - 9. apríla 2019 sa žiaci hotelovej akadémie Katarína Petrovčíková z II. A a Martin Bachura zo IV. C zúčastnili juniorskej somelierskej súťaže Vitis Trophée Junior 2019, ktorá sa konala v Šamoríne. Žiaci si okrem cenných skúsenosti zo súťaže priniesli aj pekné vecné ceny a zúčastnili sa odbornej prednášky.

Carving - dekoratívne a ozdobné vyrezávanie do zeleniny a ovocia

14.05.2019

V dňoch 6. - 7. 5. 2019 sa uskutočnil carvingový kurz pre začiatočníkov, ktorý viedol lektor Luděk Procházka so svojou asistentkou. Pán Prochádzka ako prvý propagoval carving v Českej republike a na Slovensku, zároveň je držiteľom mnohých medailí, ocenení v Čechách, ale aj v zahraničí.

Piešťany 2019

29.04.2019

Na pôde Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa už po tretíkrát stretli mladí nadšenci - someliéri, baristi, čokolatiéri, tea tendristi a po prvýkrát aj barmani na súťaži o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera.

G&T Bled Cup 2019

29.04.2019

Žiaci IV. B triedy Matej Batík a Dominik Dobránsky sa v dňoch 5.-7. 4 2019 zúčastnili 14. Ročníka G&T Bled Cupu v slovinskom mestečku Bled.

Košický kuchár 2019

29.04.2019

Dňa 16.aprila 2019 prebiehala v Congress Hotel Centrum Košice súťaž Košický kuchár 2019, ktorá bola organizovaná Košickým klubom kuchárov a cukrárov. Súťaž mala mnoho kategórii. Dve základné boli kuchár/cukrár senior a junior, tie sa ďalej členili na živé varenie, studená kuchyňa, torty, zákusky a reštauračné dezerty.

Školenie o pive – „Cervesario“

26.04.2019

Dňa 24. 04. 2019 zástupcovia Pivovaru Veľký Šariš navštívili našu školu a predviedli svoj program tzv. „Cervesario“, ktorým zaujímavou formou prezentovali žiakom tretieho ročníka problematiku výroby piva, starostlivosti o pivo a následne o výčapné zariadenie. Oboznámili žiakov so spôsobom výroby sladu a jeho spracovania v procese výroby čiže varenia piva.

Čaro lesa V. A 2019

12.04.2019

26. 3. 2019 žiaci V. A triedy Hotelovej akadémie v Prešove podstúpili skúšku ohňom. V ten to deň sa totiž realizovala ich praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky na krásnu tému Čaro lesa vo forme slávnostného rautu.

Sedem divov sveta V. C 2019

12.04.2019

Na Hotelovej akadémii v Prešove sa aj v tomto školskom roku konal SLÁVNOSTNÝ BANKET žiakov Hotelovej akadémie na tému „ Sedem divov sveta“.

Street Food Festival V. B 2019

12.04.2019

Dňa 4. apríla 2019 sa konala slávnostná recepcia na tému Street Food Festival, ktorá bola časťou praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky. Žiaci, učitelia a ctení hostia budú na tento deň spomínať s úsmevom. Hlavnou manažérkou sa stala naša spolužiačka, ktorá sa funkcie zhostila úžasne a prekonala touto témou všetky očakávania. Žiaci si vybrali tému, s ktorou vedeli bravúrne ohúriť, keďže téma street food je veľmi aktuálna, vo svete žiadaná a na škole sa objavila po prvýkrát.

Ulicami horúceho Ria V. D - 2019

10.04.2019

Hotelová akadémia v Prešove každoročne preskúšava svojich študentov v odbornej spôsobilosti praktickou maturitnou skúškou. Ani tento rok to nebolo inak. 24. októbra 2018 hlavní manažéri losovali slávnostné podujatie a potom si každá trieda určila vlastnú tému. Po rozdelení funkcií a priradení úloh žiaci denno-denne na svojom veľkom dni pracovali ako najlepšie vedeli.

<<< 1 2 3 4 5 ... 8 9