Cyklus zaujímavých stretnutí

Marek Gajdoš, streda 21. 1. 2015 o 14.30 v miestnosti C3

Pozývame Vás na stretnutie so zaujímavým človekom, ktorý sa s nami podelí o svoje skúsenosti, prezradí čo ho priviedlo na cestu gastronómie, predstaví aktuálne gastronomické trendy a v diskusii sa porozprávame o tom, čo považujú hostia za dobrú kuchyňu. Tentoraz bude našim hosťom Marek Gajdoš, viceprezident slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, člen slovenského olympijského tímu kuchárov, člen Prešovského klubu kuchárov atď.

 

Sadko Mýtnik, Cognac Embassy, Košice

15. októbra 2014 sme privítali, dá sa povedať že symbolicky, Sadka Mýtnika zo spoločnosti Cognac Embassy v Košiciach. Symbolicky preto, že to bolo stretnutie, ktoré predchádzalo 22. ročníku Eurocupu a Sadko Mýtnik je jedným z tých, čo stáli pri začiatkoch tejto medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov; počas piatich ročníkov bol spolu s Petrom Dubinom jej hlavným sponzorom.

Sadko Mýtnik je pozoruhodným človekom vo viacerých smeroch, a je to poznateľné od prvej chvíle ako sa s ním spoznáte. Takým bolo aj stretnutie s ním, počas ktorého sme sa dozvedeli momenty z jeho detstva, ktoré ovplyvnili jeho životnú filozofiu. Po vyznaniach či skôr priznaniach o jeho vzťahu ku škole nasledovalo rozprávanie o jeho vášni pre prácu v obsluhe, o anabáze v Lýbii a o jeho podnikateľských úspechoch i neúspechoch. Jeho podnikateľské úspechy aj neúspechy sa spájali s distribúciou prémiových destilátov na Slovensku. Tieto skúsenosti ho doviedli k poznaniu, že spoliehať sa je potrebné predovšetkým na seba. V súčasnosti je majiteľom koňakového klubu v Košiciach, niekoľko rokov usilovne pracuje na encyklopédii o koňakoch a rád by sa vydal na cestu vzdelávania, ktorou by chcel pozdvihnúť nápojovú kultúru nielen na Slovensku, ale v celej Európe. Práve naša škola je tou, s ktorou chce v tejto oblasti spolupracovať. Jeho idea je postavená na koncepte zmyslového prepojenia vôní, farieb a chutí. Na predstavenie uvedeného konceptu ponúkol účastníkom stretnutia možnosť priradiť vône z kazety vôní ku známym druhom ovocia.

Podľa Sadka Mýtnika nie je dôležité akým dokladom či certifikátom sa človek prezentuje, ale to, čo naozaj dokáže robiť a čo robí rád. Práve vtedy totiž človek prestáva chodiť do práce, sledovať začiatok a koniec pracovnej doby a namiesto toho sa na prácu teší, lebo to vlastne nie práca, ale koníček. Je treba dodať, že Sadkove zanietenie pre povolanie čašníka a barmana bolo leitmotívom celého stretnutia. Tí, ktorí sa zúčastnili a vydržali do konca, boli odmenení pozvaním do koňakového klubu na návštevu spojenú s degustáciou, na ktorú si môžu pozvať aj priateľa či priateľku. Pre všetkých na škole nechal k dispozícii knihy a publikácie o koňaku, ktoré si môžete preštudovať v oddychovej zóne v školskom bufete v C5. Pre účastníkov Eurocupu a Vianoc v Európe prisľúbil prijatie v košickom koňakovom klube a prezentáciu spojenú s degustáciou.

 Ďakujeme Sadkovi za pútavé rozprávanie a želáme veľa úspechov pri napĺňaní svojich cieľov!

 Motto školy

"Spájame tradíciu s budúcnosťou v oblasti hoteliérstva."

Jozef Šenko, riaditeľ školy

 

Oznam pre záujemcov o zahraničnú prax

V pondelok 12. januára o 14.30 hod. sa v stolovacej miestnosti C3 uskutoční stretnutie pre žiakov 3. a 4. ročníka, ktorí sa chcú v tomto šk. roku zúčastniť zahraničnej praxe prostredníctvom školy. Na stretnutí je vítaná účasť rodičov aj zamestnancov školy. Účasť žiakov, ktorí sa chcú zúčastniť zahraničnej praxe prostredníctvom školy je na tomto stretnutí povinná.


final logoEN.jpg

 

 Napísali o nás - Newsletter AEHT December 2014

Fotografie z podujatia Vianoce v Európe 2014

Mimoškolské aktivity 

Wine day 2014

permon_up_mini1.jpg

Zo starého nové

20140924124343_butet_up.jpg

KOŽAZ 2014

20140925115024_kozazup.jpg

Komprax 2014

1_up.jpg

Súťaže

Kľúč od pevnosti 2014

pieniny_up.jpg