Cyklus zaujímavých stretnutí

V tomto šk. roku sme pre Vás pripravili cyklus stretnutí so zaujímavými osobnosťami, ktorý sa bude striedať s prezentáciami o zahraničnej praxi. Budeme sa snažiť vyberať osobnosti, ktoré svojím životným príbehom môžu byť zdrojom poučenia a inšpirácie. Budeme radi, ak nám pri výbere pomôžete aj Vy svojimi návrhmi. Prezentácie o zahraničnej praxi budú viesť žiaci, ktorí sa aktuálne vrátili zo zahraničnej praxe. Sú pripravení podeliť sa s Vami o svoje skúsenosti a zážitky, a to všetko umocnené bohatou fotodokumentáciou. Stretnutia sa budú konať vždy v stredu popoludní so začiatkom o 14.30.

Program na október:

1. 10. Martin Hudák, absolvent HA Prešov, aktuálne barman a barista v Dublin Cafe Prešov, čerstvý vicemajster sveta v Coffee in Good Spirit
8. 10. Andrea, Ivana, Helena, Simona, Kristína, Tatiana, Martina, Karin – prax na Sardínii a v Taliansku
15. 10. Sadko Mýtnik z Cognac Embassy

Vyše 50-ka záujemcov sa zišla v stredu 1. októbra popoludní v stolovacej miestnosti C3 aby sa stretli s Martinom Hudákom, absolventom našej školy, ktorý aktuálne pôsobí ako barman a barista v prešovskom Dublin Cafe. Martin nás pozval na cestu v čase, ktorá začínala pred vyše dvadsiatimi rokmi a končila v prítomnosti. Prezradil nám niečo o svojich začiatkoch na Hotelovej akadémii Prešov, podelil sa s nami o svoje prvé úspechy i sklamania. Na fotografiách sme s ním putovali po Slovinsku, Čechách, Taliansku, Austrálii a Kube.

Počas stretnutia s Martinom nám spoločnosť robila trofej z ostatných majstrovstiev sveta baristov v Austrálii, na ktorej v kategórii Coffee in Good Spirit získal titul vicemajstra sveta. Dozvedeli sme sa pritom zaujímavosti o austrálskej smotane, vode v mlynčeku na kávu, aj pikošky z cestovania.

Martin má šťastie v tom, že robí to, čo ho baví, a uvedomuje si to. Vidieť to na jeho prejave, na jeho zanietení s akým rozpráva o svojej práci za barovým pultom a najnovšie aj o Gingermanii, ktorú sme mali možnosť ochutnať. A zdá sa, že neostane len pri zázvorovej limonáde, či ak chcete zázvorovom pive, na obzore je slovenský cider. Priznal, že opakovane zažil chvíle, keď sa mu zdalo, že už vie toho dosť veľa, a že sa už nemá kam posúvať, no život ho presvedčil o opaku. V záverečnej časti Martin prezradil, že postupne dospel k tomu, že väčším potešením než skvele pripravený drink sú preňho spokojní hostia s úsmevom na tvári. Ale nato je potrebné dozrieť. Bolo príjemné vidieť, že Martin je propagátorom  našej školy a nielen že na ňu nezabúda, ale sa k nej hrdo hlási. Budeme mu držať palce aby sa mu v živote darilo.

Teší nás, že medzi nás zavítal ako hosť náš absolvent; rovnako tak nás však teší aj to, že našich absolventi sme videli aj v hľadisku. Ďakujeme Martinovi aj všetkým divákom a tešíme sa na ďalšie pokračovanie cyklu stretnutí. 

 

 Motto školy

"Spájame tradíciu s budúcnosťou v oblasti hoteliérstva."

Jozef Šenko, riaditeľ školy

 

Eurocup 2014

cup14.jpg

NovéVyhodnotenie súťaže EUROCUP 2014

Máme za sebou 22. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov EUROCUP, ktorý sa uskutočnil v stredu 22. októbra 2014 v Športovej hale Hotelovej akadémie na Baštovej ulici v Prešove. Podujatie sa realizovalo pod záštitou AEHT – Európskej asociácie hotelierstva a turizmu, Slovenskej barmanskej asociácie a Prešovského samosprávneho kraja. V tomto roku sa súťaže EUROCUP zúčastnilo 77 súťažiacich zo 7 krajín sveta, medzi ktorými nechýbali Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Portugalsko, Slovinsko, a Ukrajina. Slovensko reprezentovalo 28 družstiev.

Sprievodnou akciou Eurocupu bol Deň otvorených dverí na Hotelovej akadémii Prešov, ktorý sa uskutočnil v stredu 22. októbra so začiatkom o 9.00 hod. Počas Dňa otvorených dverí boli pre návštevníkov pripravené ukážky odborných zručností žiakov ako napr. flambovanie, príprava miešaných nápojov, dekoratívne vyrezávanie do ovocia a zeleniny, príprava perníkov a vystavené boli ukážky slávnostných tabúľ. Sprievodcovia ponúkli návštevníkom prehliadku školy spojenú s prezentáciami odbornej praxe na Slovensku i v zahraničí, doplnenú o úspechy školy. Čítaj viac ...

 

Napísali o nás

Najlepšie odborné školy na Slovensku sú členmi Zväzu hotelov a reštaurácií SR

Mimoškolské aktivity 

Zo starého nové

20140924124343_butet_up.jpg

KOŽAZ 2014

20140925115024_kozazup.jpg

Medzinárodný workshop Opava 2014

opava up1.jpg

Komprax 2014

1_up.jpg

Súťaže

Kľúč od pevnosti 2014

pieniny_up.jpg